26.03.2024
Телеканал NTD

«Таємну вечерю» да Вінчі знову можна оглянути в Мілані

«Таємну вечерю» да Вінчі знову можна оглянути в Мілані

У Мілані знову відкрили доступ до «Таємної вечері» Леонардо да Вінчі. Знаменита робота міститься в трапезній..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Мілані знову відкрили доступ до «Таємної вечері» Леонардо да Вінчі. Знаменита робота міститься в трапезній монастиря Санта-Марія-делле-Граціє. Перший раз сюди не можна було заходити торік із кінця лютого до початку червня. Потім відвідувати заборонили в листопаді.

[Емануель Даффра, директор музеїв Ломбардії]:
«Велика радість — відкритися знову, бо сенс роботи музеїв і таких місць, як це, у тому, щоб приймати гостей, надихати їх на роздуми й викликати емоції».

Гості музею мусять бути в масці. Водночас повітря тут постійно фільтрується.

[Емануель Даффра, директор музеїв Ломбардії]:
«Система фільтрації аналогічна тій, за допомогою якої стерилізують приміщення. Тому тут найчистіше повітря в Мілані».

Доступ до музею обмежений. Але потрапити туди можна того ж дня, коли сплатите за вхід. До пандемії квитки треба було бронювати за кілька тижнів чи місяців до відвідування. Зараз сюди приходять лише міланці, або ще туристи з інших міст Ломбардії.

[гість музею]:
«Це унікальна можливість, бо вона доступна лише жителям Ломбардії. І це чудовий подарунок після того, як ми кілька місяців просиділи вдома».

[гість музею]:
«Гадаю, відкриття “Таємної вечері” — відомого твору, який копіюють у всьому світі — означає, що ми робимо крок у життя, яке стало іншим, але все ж триває».

Поки музей був закритим, фахівці розпочали кілька реставраційних проєктів. До кінця року в трапезній обладнають нову систему освітлення. Завдяки їй можна буде ліпше роздивитися роботу да Вінчі.

На бічних стінах відновлять невеликі фрагменти розпису, які було втрачено в роки Другої світової війни. Також почнуть реставрувати фреску «Розп’яття», яку написав художник епохи Відродження Джованні Донато да Монторфано. Вона розташована навпроти «Таємної вечері». Заведено вважати, що нижню частину «Розп’яття» дописував Леонардо да Вінчі.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Таємну вечерю» да Вінчі знову можна оглянути в МіланіФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: