20.03.2024
Телеканал NTD

Оскільки гірськолижні курорти закрито, французи відпочивають на пляжах

Оскільки гірськолижні курорти закрито, французи відпочивають на пляжах

На французькому курорті Ла-Боль, що на березі Біскайської затоки, повно відпочивальників. Тут парижани проводять із дітьми..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На французькому курорті Ла-Боль, що на березі Біскайської затоки, повно відпочивальників. Тут парижани проводять із дітьми шкільні канікули. Зазвичай цієї пори вони їдуть у гори, але зараз через карантин лижні траси закриті.

[туристка з Парижа]:
«Треба подихати свіжим повітрям і відпочити. Це гарна можливість. До того ж ми даємо трохи роботи місцевим жителям».

Деякі французи вважають за краще й зовсім на якийсь час переїхати до Ла-Боля, бо карантин і комендантська година у великих містах створює незручності.

[туристка з Парижа]:
«Тут набагато приємніше, ніж (працювати вдома) в Парижі, де в маленькій кімнаті перебуває і дочка, і няня. Тут ми просто щасливі».

За словами мера, заповнюваність готелів зросла на 4 % в порівнянні з торішнім лютим.

[Франк Луврі, мер Ла-Боля]:
«Наше місто під час лютневих канікул ніколи не було номером один для французів. Зазвичай вони відпочивають у горах, якщо можуть туди поїхати. Тож французи справді поміняли лижі на черевики для пляжних прогулянок».

Місцеві торговці теж помічають різницю з попередніми роками.

[продавчиня]:
«Парижани приїхали, і ми дуже раді. Це чудово, і погода нині сонячна. Вони приїжджають до Ла-Боля подихати свіжим повітрям і купують свіжу рибу».

Та не всім до вподоби така кількість гостей.

[жителька Ла-Боля]:
«Як на мене, ліпше б їх тут не було. Я егоїстка й думаю лише про себе. Ми бачимо, як вони бігають без масок, і коли почалися шкільні канікули, ризик підхопити коронавірус зріс».

Курорт Ла-Боль розташований на заході Франції в департаменті Атлантична Луара. Тут живе 17 тисяч осіб, але влітку населення міста збільшується вдесятеро. Цей курорт досить популярний серед французів.

Коротке посилання на цю сторінку:

Оскільки гірськолижні курорти закрито, французи відпочивають на пляжахТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуКанада обмежить час роботи для іноземних студентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: