26.03.2024
Телеканал NTD

«Гнізда» для бездомних: у Німеччині випробовують вуличні спальні капсули

«Гнізда» для бездомних: у Німеччині випробовують вуличні спальні капсули

У німецькому Ульмі тестують спальні капсули для бездомних. Ці незвичайні дерев'яні споруди спроєктували й побудували шість..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У німецькому Ульмі тестують спальні капсули для бездомних. Ці незвичайні дерев’яні споруди спроєктували й побудували шість місцевих компаній. Для капсули навіть придумали назву «Ульмське гніздо».

Мета проєкту — захистити від холоду тих, хто з якихось причин не може ночувати у притулках для бездомних.

[Норман Курок, співробітник благодійної організації Caritas]:
«Увечері “гніздо” автоматично відмикається. Той, кому треба десь переночувати, може просто відчинити двері й потрапити в безпечне місце».

«Ульмське гніздо» обладнано сонячною панеллю, датчиками руху, температури й вологості. Усередині є освітлення.

[Норман Курок, співробітник благодійної організації Caritas]:
«Будова капсули створює так званий ефект іглу. За рахунок тепла тіла температура всередині підіймається до прийнятного рівня. Там не буде жарко й затишно, але від морозів можна вберегтися».

Коли в капсулі спить бездомний, інформація про це надходить до співробітників благодійної організації. Уранці вони опитують тих, хто ночував.

[Норман Курок, співробітник благодійної організації Caritas]:
«Ті, хто користувався капсулою, дуже задоволені. Вони збагнули, що вона захищає від холоду, а ще від нападів. Іноді бездомні більше бояться насильства, ніж морозів».

Розробники роблять «Ульмські гнізда» під замовлення. Проте нагадують, що клієнтів і надалі чекають витрати. У капсулах треба прибирати, також знадобиться технічне обслуговування.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Гнізда» для бездомних: у Німеччині випробовують вуличні спальні капсулиООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: