20.01.2024
Телеканал NTD

Нові випробування: чи допоможе змішання вакцин захиститися від штамів SARS-CoV-2

Нові випробування: чи допоможе змішання вакцин захиститися від штамів SARS-CoV-2

Світу загрожує до 4000 варіацій SARS-CoV-2. І британські вчені розпочали дослідження, щоби знайти захист від усіх..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Світу загрожує до 4000 варіацій SARS-CoV-2. І британські вчені розпочали дослідження, щоби знайти захист від усіх можливих штамів.

На першому етапі вони перевірять ефективність змішаних доз вакцин. Так, групі добровольців вводитимуть спочатку вакцину Pfizer, а потім через 4‒12 тижнів — препарат AstraZeneca. Потім подивляться, яку імунну відповідь це дає. Також планують експериментувати у зворотному порядку.

[Меттью Снейп, експерт із вакцин]:
«Такі змішані дози застосовують і до інших хвороб, таких як Ебола, ВІЛ і гепатит В».

Як припускають, перші результати досліджень буде відомо вже в червні.

Відколи почалася пандемія, уже знайшли тисячі мутацій вірусу. Серед них особливо небезпечними виявилися британський, південноафриканський і бразильський штами. Вони заразніші, тому швидше поширюються. Також смертність від них серед пацієнтів, що входять до групи ризику, вища.

Водночас уряди в усьому світі вивчають можливість запровадження паспортів імунізації. Деякі вважають, що це дасть змогу відновити економічну діяльність. Однак є побоювання, що це також може призвести до соціальної ізоляції великої кількості людей.

Біометрична компанія iProov, а також фірма з кібербезпеки Mvine вже отримали фінансування від британського уряду для розроблення паспорта імунізації.

[Ендрю Бад, голова компанії iProov]:
«Є дуже багато спірних питань, питань дискримінації. І на це треба дивитися з двох сторін. По-перше, існує проблема привілейованості. Також проблема поділу за віком. Тобто найперше щеплення зроблять літнім, таким як я. Тому молодь не матиме доступу до послуг».

Водночас у деяких країнах уже почали запроваджувати щось схоже на паспорти імунізації. Наприклад, у США людей із ними пропускають на спортивні заходи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нові випробування: чи допоможе змішання вакцин захиститися від штамів SARS-CoV-2У Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: