24.05.2024
Телеканал NTD

У Сіднейській бухті плавання на каяках поєднують зі збиранням сміття

У Сіднейській бухті плавання на каяках поєднують зі збиранням сміття

У Сіднейській бухті щодня можна бачити, як люди плавають на каяках поодинці чи групою. Але ці..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Сіднейській бухті щодня можна бачити, як люди плавають на каяках поодинці чи групою. Але ці веслярі тут не лише, щоб відпочити. Вони збирають сміття, якого чимало як на поверхні води, так і на дні гавані.

Такі тури організовує місцева компанія.

[Лора Стоун, власниця туристичної компанії]:
«За тиждень ми робимо чотири чи п’ять спеціальних планових рейсів. Також деякі корпорації і приватні особи бронюють окремі тури, щоб їхні співробітники чи друзі приїжджали сюди, насолоджувалися Сіднейською гаванню й водночас збирали сміття».

Власниця туристичної компанії Лора Стоун почала збирати сміття кілька років тому. Спочатку навіть не очікувала, що відходів буде так багато. У воді знаходять усе що завгодно: пляшки, жіночі шпильки, пластикові контейнери, рамки від фотографій та книги.

[Лора Стоун, власниця туристичної компанії]:
«Напевно, багато хто гуляє набережною та думає, що Сіднейська бухта прекрасна й незаймана, що вона дуже чиста проти інших акваторій світу. Та тільки-но сідаєш у каяк чи йдеш купатися, відразу бачиш, як багато сміття. Тому гадаю, що наш проєкт відкриває людям очі».

За даними ООН, до Світового океану щороку потрапляє вісім мільйонів тонн пластику. Експерти кажуть, що до 2050 року в акваторіях світу сміття буде більше, ніж риби.

[Джулі Грінінг, веслярка]:
«Іноді мене беруть сумніви, та все ж, гадаю, воно того варте. Кожне невелике зусилля того варте. На планеті живе сім мільярдів людей, і якщо кожен зробить трохи, то, звісно, користь буде».

Деякі веслярі вже постійно беруть участь у зборі сміття. Однодумці поставили перед собою мету — у лютому дістати з води 200 кілограмів відходів. І вони вже скоро її досягнуть.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сіднейській бухті плавання на каяках поєднують зі збиранням сміттяПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНа Кубі закінчується паливо?Ізраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: