26.02.2024
Телеканал NTD

Щільне прилягання й подвійний шар: у США розповіли, як збільшити ефективність масок

Щільне прилягання й подвійний шар: у США розповіли, як збільшити ефективність масок

Маска має щільно прилягати до обличчя. А використання двох масок значно зменшує ризик зараження коронавірусом. Таких..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Маска має щільно прилягати до обличчя. А використання двох масок значно зменшує ризик зараження коронавірусом. Таких висновків під час лабораторних експериментів дійшли американські вчені.

Тести проводили Центри контролю та профілактики захворювань США в січні. Вони показали, що інтенсивність впливу потенціально заражених аерозолів знижується на 90 %.

[Рошель Валенські, голова Центрів контролю захворювань США]:
«Дослідження показали, що носити будь-який тип маски ліпше, ніж не носити зовсім. Маска, яка добре прилягає, ефективніше блокує як проникнення крапельок вологи від людини, так і потрапляння їх до людини».

Експерименти показали, що неткана маска для медичних процедур блокує 42 % крапельок вологи, а тканинна маска — понад 44 %. Якщо ж їх поєднувати, то рівень захисту від аерозольних часток підвищується до 92 %.

[Рошель Валенські, голова Центрів контролю захворювань США]:
«Узявши до уваги нові дані, Центри контролю та профілактики захворювань оновили на своєму вебсайті інформацію для громадськості про маски. Ми дали нові варіанти того, як ліпше підігнати маску під розміри. Так, маску слід носити із фіксатором на носі, а також затягувати резинки».

Головний інфекціоніст США також розповів про поширення в США різних варіацій коронавірусу.

[Ентоні Фаучі, головний інфекціоніст США]:
«Штам B117 у різних його варіаціях дуже поширюється в США. Він нерівномірно розподілений по території країни. Південноафриканський варіант 351 виявили в деяких штатах усього в кількох людей. Але, найімовірніше, він більше поширений. Просто ми не маємо повної послідовності геному для виявлення».

Тим часом уряд США оголосив, що планує побудувати в штаті Техас центри масової вакцинації населення. На кожному пункті зможуть робити до 10 тисяч щеплень на день. Вони запрацюють уже 22 лютого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Щільне прилягання й подвійний шар: у США розповіли, як збільшити ефективність масокПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Австралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: