26.01.2024
Телеканал NTD

Фотопастки у гватемальських джунглях зняли життя ягуарів

Фотопастки у гватемальських джунглях зняли життя ягуарів

Рідкісні кадри диких ягуарів показали гватемальські доглядачі лісу. Хижі кішки потрапили в об'єктиви фотопасток, що встановили..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Рідкісні кадри диких ягуарів показали гватемальські доглядачі лісу. Хижі кішки потрапили в об’єктиви фотопасток, що встановили в джунглях департаменту Петен. За життям ягуарів спостерігають у межах дослідницького проєкту, який розпочав національний парк і Товариство охорони дикої природи Гватемали.

[Франциско Астуріас, співробітник заповідника]:
«Ця місцевість незаймана, вона дика й прекрасна. Там не було жодної людської діяльності, тому природа залишилася в первозданному стані. Ми можемо сказати, що тутешня популяція ягуарів повністю здорова, бо екосистему не порушено й біологічне різноманіття майже на колишньому рівні».

Лісові фотокамери зафіксували більше самців, ніж самок. Фахівці вважають це доброю ознакою. На їхню думку, це означає, що самиці, можливо, вагітні. У такому стані вони намагаються не виходити на відкриті місця.

Лісничі встановили в заповіднику понад 100 фотопасток. На кадрах також видно мавп, оцелотів, тапірів та оленів.

Ягуари мешкають у Центральній Америці. Здебільшого живуть у вологих тропічних лісах, але іноді трапляються й у посушливій місцевості.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фотопастки у гватемальських джунглях зняли життя ягуарівАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНові протези дають змогу відчувати температуру предметівДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років тому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: