29.02.2024
Телеканал NTD

Кенійці створили протез, який працює від сигналів мозку

Кенійці створили протез, який працює від сигналів мозку

Цей винахід більше нагадує технологію з фільмів «Кіновсесвіту Marvel». Насправді ж роботизована рука призначена не для..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Цей винахід більше нагадує технологію з фільмів «Кіновсесвіту Marvel». Насправді ж роботизована рука призначена не для супергероїв, а для звичайних людей без однієї чи двох кінцівок, які щодня в побуті змушені долати багато труднощів.

Два кенійські винахідники створили протез, який рухається відповідно до сигналів головного мозку. А вловлює їх спеціальний нейропередавач.

Саму руку зроблено з перероблених матеріалів. Вона може рухатися вертикально й горизонтально.

[Девід Гату, винахідник]:

«Це біороботизований протез руки, який використовує сигнали мозку, щоб рухатися відповідно до ваших намірів».

У Кенії живе понад мільйон людей з інвалідністю. Це здебільшого ті, хто не має кінцівок. І ці люди стикаються не лише з побутовими труднощами. Часто в суспільстві їх засуджують, кажуть, що на них лежить якесь прокляття.

[Мозес Кіньюа, винахідник]:
«Використовуючи талант, який дав нам Бог, ми намагалися зробити щось, щоб допомогти цим людям стати незалежнішими в повсякденних справах».

Обидва винахідники провчилися в університеті тільки по чотири роки. Потім їм довелося піти, бо на подальше навчання забракло грошей. Потрібні для створення протеза знання вони здобули самостійно.

Експерти кажуть, що винахід може вдосконалити протези, які вже існують. Утім, поки серійне виробництво пристрою не планують, бо на це немає коштів. Кенійці сподіваються, що незабаром зможуть знайти спонсорів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кенійці створили протез, який працює від сигналів мозкуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органРибки даніо реріо допомагають науковцям шукати ліки проти ракуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці США«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: