25.10.2024
Телеканал NTD

Італійські лікарі відновили чоловікові обличчя за допомогою 3D-друку

Італійські лікарі відновили чоловікові обличчя за допомогою 3D-друку

Це точна копія черепа 23-річного італійця, який серйозно травмував своє обличчя. І ця модель допомогла відновити..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Це точна копія черепа 23-річного італійця, який серйозно травмував своє обличчя. І ця модель допомогла відновити пошкоджені кістки менш ніж за добу.

Молодик надійшов до лікарні Турина. Підготуватися до операції допомогла комп’ютерна програма, що відтворила об’ємну модель черепа. Потім її надрукували на 3D-принтері й за макетом виготовили титанові пластини.

Постраждалого прийняли ввечері й уже наступного дня йому зробили операцію.

[Емануель Цаваттеро, хірург]:
«На комп’ютері ми намалювали всі ділянки, які були пошкодженими, і створили точні копії. Потім надрукували їх на принтері. Також ми виготовили потрібні для операції інструменти».

Титанові пластини зазвичай підганяють під обличчя пацієнта вже під час операції. Але цього разу все було готовим ще до того, як лікарі почали роботу.

[Андреа Новарезіо, інженер]:
«Хірург може переглянути розрізи в усіх трьох вимірах, щоб побачити, які кістки було зламано під час травми. Наше завдання — перетворити їх на тривимірну модель, використовуючи двовимірні зображення».

Раніше такі операції теж проводили, але тоді готувалися до них 4‒5 днів. Зокрема, пластини зазвичай робили на замовлення спеціалізовані компанії.

[Гульєльмо Рамьєрі, хірург]:
«Ми скоротили витрати, а також час на всю процедуру. Ця технологія дала нам змогу допомогти пацієнту всього за кілька годин. Такий метод можна використовувати і в інших операціях».

23-річний молодик захотів залишитися невідомим. Лікарі кажуть, що він швидко одужує і скоро зможе повернутися до нормального життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійські лікарі відновили чоловікові обличчя за допомогою 3D-друкуНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в оренду«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: