24.06.2024
Телеканал NTD

Гонконгська компанія запустить масове виробництво медичних гуманоїдів

Гонконгська компанія запустить масове виробництво медичних гуманоїдів

Робота «Софія» розробили в Гонконзі у 2016 році. Відтоді він став зіркою інтернету. А тепер компанія..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Робота «Софія» розробили в Гонконзі у 2016 році. Відтоді він став зіркою інтернету. А тепер компанія планує до кінця цього року почати масове виробництво тисяч таких андроїдів.

«Софія» вже бувала на вечірніх шоу, з’являлася на обкладинках модних журналів і стала першим у США «чемпіоном з інновацій». У 2017 році їй навіть жартома дали громадянство Саудівської Аравії.

Гонконгська компанія, яка її розробила, спочатку зосереджувалася на тому, щоб наділити робота чимось схожим на людські емоції. Тепер же вона ставить собі за мету масове виробництво, бо такі роботи будуть дуже доречними під час пандемії.

[Девід Генсон, директор компанії ― розробника робота «Софія»]:

«Вони повторюють людське тіло, фігуру й рухи. Це може бути дуже корисно в період, коли люди самотні й соціально ізольовані».

«Софія» може підтримувати розмову й відтворювати на своєму роботизованому обличчі кілька емоцій. Тепер інженери вчать її вимірювати людям температуру й показувати, як робити прості гімнастичні вправи.

Утім, такі андроїди стануть у пригоді й в інших сферах, приміром можуть бути продавцями, консультантами, працювати в авіакомпаніях.

[Йоган Горн, експерт із робототехніки]:
«Пандемія насправді допоможе нам доставити роботів на ринок раніше, бо люди зрозуміють, що в якомусь сенсі іншого шляху немає».

Цього року гонконгська компанія випустить ще одного робота — під назвою «Грейс». Його готують спеціально для сфери охорони здоров’я.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконгська компанія запустить масове виробництво медичних гуманоїдівУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуВосьминоги допомогли у створенні потужних присосків«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківУ Дубаї корали вирощують по-новомуБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті Момбаса

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: