09.01.2024
Телеканал NTD

Вакцина AstraZeneca не дає повного захисту від південноафриканського штаму коронавірусу

Вакцина AstraZeneca не дає повного захисту від південноафриканського штаму коронавірусу

Британська фармацевтична компанія AstraZeneca оголосила, що вакцина, яку вона розробила разом з Оксфордським університетом, захищає від..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Британська фармацевтична компанія AstraZeneca оголосила, що вакцина, яку вона розробила разом з Оксфордським університетом, захищає від штаму коронавірусу, виявленого в ПАР, лише частково.

Такі перші дані, які отримали під час нових досліджень. Їх одночасно проводять у ПАР і Великій Британії. За повідомленнями Financial Times, під час тестів виявили, що ефективність вакцини проти південноафриканського штаму значно знижується.

У дослідженнях бере участь понад 2000 осіб. Як повідомляє AstraZeneca, ніхто з них поки не потрапив до лікарні й не помер. Водночас серед піддослідних переважно молоді здорові люди. І хоча в компанії кажуть, що вакцина захищає від важкого протікання хвороби, спричиненої новими штамами, гарантовано підтвердити це поки не вдалося.

Наразі серед сотень мутацій вірусу особливо виділилися бразильська, британська й південноафриканська варіації. Як уважають, вони заразніші, тому швидше поширюються й спричинюють вищу летальність.

Варто також зазначити, що, за даними British Medical Journal, не всі з тисяч мутацій вірусу призводять до серйозних змін у протіканні хвороби чи стійкості вірусу до вакцин. Зазвичай виділяється лише кілька варіацій, які мають критичні відмінності від оригіналу.

Тим часом дедалі більше країн починає масштабну вакцинацію від COVID-19.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вакцина AstraZeneca не дає повного захисту від південноафриканського штаму коронавірусуНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівІмператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі меншеЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopДо нас летить одна з найяскравіших відомих комет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: