25.04.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії за час карантину втричі зріс попит на пазли

У Великій Британії за час карантину втричі зріс попит на пазли

Ця машина з лазерною точністю розділяє картину на сотні пазлів. На таку роботу йдуть лічені хвилини...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ця машина з лазерною точністю розділяє картину на сотні пазлів. На таку роботу йдуть лічені хвилини. Проте британська компанія з Вілтширу однаково ледве справляється із замовленнями.

У Великій Британії під час карантину попит на пазли просто злетів.

[Сара Вотсон, співробітниця компанії ― виробника пазлів]:
«Карантин майже не слабшав, що багато в чому дало добрі плоди. Буквально одночасно з початком локдауну попит на головоломки в нас зріс у три чи чотири рази».

Для багатьох британців складання пазлів стало майже постійним заняттям. Трейсі Філліпс збирає картини одну за одною. Для неї це вже серйозне хобі. Жінка також створила групу у соцмережі, до якої приєднуються її однодумці. За словами Трейсі, спілкування на тему головоломок зараз теж дуже жваве.

[Трейсі Філліпс, шанувальниця головоломок]:
«Зараз психіка людей дуже потерпає, це зачепило багатьох. Та вас би здивувало те, скільки людей кажуть, що головоломки допомагають підтримати психічне здоров’я. Їм потрібні пазли. Це для них порятунок».

На думку психологів, ігри-головоломки розвивають увагу, логічне мислення, образне сприйняття та дрібну моторику. Також заведено вважати, що складання картинок відриває від повсякденних проблем і допомагає заспокоїтися.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії за час карантину втричі зріс попит на пазлиФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в Хорватії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: