20.09.2024
Телеканал NTD

Щонайменше 11 осіб загинуло й коло 170 уважають зниклими безвісти унаслідок сходження льодовика в Гімалаях

Щонайменше 11 осіб загинуло й коло 170 уважають зниклими безвісти унаслідок сходження льодовика в Гімалаях

Трагедія в Гімалаях. В окрузі Чамолі індійського штату Уттаракханд зійшов льодовик. Це зруйнувало недобудовану греблю. Почалася..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Трагедія в Гімалаях. В окрузі Чамолі індійського штату Уттаракханд зійшов льодовик. Це зруйнувало недобудовану греблю. Почалася повінь. Долину накрили потоки води, каміння та пилу.

Щонайменше 11 людей загинуло, шестеро постраждало, і ще коло 170 вважають зниклими безвісти. Здебільшого це робітники, які будували греблю. Селян, які жили нижче за течією річки Рішагана, що розлилася, устигли евакуювати.

У регіоні працюють рятувальники. Залучили й армійців.

[Вівек Пандей, службовець індо-тибетської прикордонної поліції]:
«Ми знову почали пошуки в другому тунелі. Маємо інформацію, що там перебуває близько 30 постраждалих. Щоб їх урятувати, залучили близько 300 службовців індо-тибетської прикордонної поліції».

Льодовик зійшов із гори Нандадеві. В індійських Гімалаях вона друга за висотою. Чому сталося сходження, невідомо. За однією з версій, його спричинило потепління.

Округ Чамолі розташований приблизно за 500 кілометрів від столиці Нью-Делі. Раптові повені і зсуви тут бувають часто.
Коротке посилання на цю сторінку:

Щонайменше 11 осіб загинуло й коло 170 уважають зниклими безвісти унаслідок сходження льодовика в ГімалаяхСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: