25.03.2024
Телеканал NTD

Оперні співаки Англії допомагають людям, які перехворіли на COVID, правильно дихати

Оперні співаки Англії допомагають людям, які перехворіли на COVID, правильно дихати

Співаки Англійської національної опери витратили роки на те, щоб удосконалити свою майстерність. Одна з навичок, яку..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Співаки Англійської національної опери витратили роки на те, щоб удосконалити свою майстерність. Одна з навичок, яку вони опанували майже досконало, це контроль дихання.

А тепер вони використовують свій досвід, щоб допомагати тим, хто перехворів на COVID. Вони долучилися до проєкту, у якому навчають пацієнтів технік дихання.

Почалося все з групи з 12 осіб, які вже одужали, але страждали від респіраторних проблем. Їх навчили дихати так, як це роблять оперні співаки.

Учасники курсу кажуть, що нестача кисню викликає панічний страх.

[учасник курсів]:
«До програми мені здавалося, що мене залишили одного в лісі».

[учасниця курсів]:
«Якщо кисню недостатньо, мозок посилає сигнал, що організм перебуває в стані паніки. Завдяки урокам я більше не телефоную лікарю, не телефоную в 911. Надзвичайний ефект».

Результати першого курсу виявилися такими обнадійливими, що кількість учасників зросла до тисячі.

[Дженні Молліка, працівниця Англійської національної опери]:
«Співаки розуміють, як правильно дихати й контролювати дихання. Коли ми говорили з лікарями про симптоми ковіду, про брак дихання, ми подумали, що Англійська опера теж може зробити свій внесок».

Лікарі підтримали ініціативу оперних виконавців.

[Сара Елкін, медик]:
«Ми називаємо це розладом дихання. Пацієнти починають дихати поверхнево, не використовуючи легені повністю. Ми подумали, що можна зробити? Та варіантів було мало, тому зраділи пропозиції театральної команди».

Співаки обіцяють допомогти ще більшій кількості пацієнтів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оперні співаки Англії допомагають людям, які перехворіли на COVID, правильно дихатиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Коли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островів100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуУ Кенії люди гинуть від повенейПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: