24.09.2024
Телеканал NTD

В австралійському заповіднику Нітмілук облаштовують гірські велотраси

В австралійському заповіднику Нітмілук облаштовують гірські велотраси

Національний парк Нітмілук, що в Північній території Австралії, — найпопулярніше туристичне місце серед любителів природи. Тепер..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Національний парк Нітмілук, що в Північній території Австралії, — найпопулярніше туристичне місце серед любителів природи. Тепер же гості можуть не лише гуляти заповідником, але і їздити тут на велосипедах.

[Еван Роде, власник компанії-підрядника]:
«Віддалені місця були важкодоступними, пересуватися ними було складніше й небезпечніше».

Заповідник Нітмілук виник 30 років тому. Уряд Північної території виділив понад сім мільйонів доларів США на упорядкування нацпарку. У роботі беруть участь і представники корінного народу, які здавна живуть у цих місцях.

[Грегорі Мароні, робітник]:
«Тут приємно працювати. Я пишаюся своєю роботою. Під час роботи я думаю про природу й тварин».

Робітники не лише облаштовують гірські траси для велосипедистів, а й асфальтують доріжки для пішоходів, а також підтримують чистоту.

[Кіран Панч-Алан, робітник]:
«Ми просто наводимо лад і піклуємося про ці місця. Гадаю, це необхідно для всіх значущих пам’яток».

Проєкт дає багато робочих місць. Новачків готують досвідчені фахівці.

[Тоні Берто, співробітник компанії-підрядника]:
«Я навчаю молодих. Раніше я працював із їхніми батьками. Більша частина з них уже відійшла від справ».

Заповідник розкинувся майже на 3000 квадратних кілометрів. Серцем парку вважають гірський хребет Катерайн, що ділиться на 13 дрібних хребтів. Незабаром там завершать облаштовувати всі велосипедні траси.
Коротке посилання на цю сторінку:

В австралійському заповіднику Нітмілук облаштовують гірські велотрасиМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: