25.08.2024
Телеканал NTD

У Києві відкрили навчальний центр безпеки життєдіяльності

У Києві відкрили навчальний центр безпеки життєдіяльності

Що робити під час пожежі, як надати першу медичну допомогу, як користуватися зброєю і справлятися з..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Що робити під час пожежі, як надати першу медичну допомогу, як користуватися зброєю і справлятися з психологічним тиском. У Києві відкрили перший центр із навчання навичок безпеки.

[Андрій Семидідько, ініціатор проєкту]:
«Поруч хтось хворий або хтось знепритомнів. Люди похилого віку. Надання невідкладної допомоги. Часто мінують навіть те ж метро: ​​ти побачив об’єкт — як поводитися. Ти пішов на футбол або якийсь мітинг. У суспільстві дедалі більше агресії. Булінг. Поведінка в умовах психологічного тиску».

Організував проєкт виконавчий директор Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько. Він уважає, що майже кожен у житті може зіткнутися з усілякими викликами, тож треба знати, як правильно поводитися.

[Андрій Семидідько, ініціатор проєкту]:
«У підприємців це, звичайно, ситуації зі свавіллям правоохоронної системи, незаконними перевірками. У звичайних людей це пожежі, побутове насильство, вуличні злочини. Ніхто не приховує, що поліція, на жаль, їде пів години, 40 хвилин».

Дмитро навчає, як правильно надавати першу допомогу. Спочатку треба знайти помічника, який найперше має зателефонувати до швидкої. Водночас потерпілому роблять непрямий масаж серця й штучну вентиляцію легенів. Також навчають, як не панікувати в складних умовах.

[Дмитро Примаченко, інструктор проєкту]:
«Ми маємо дуже багато сценаріїв у режимі реального часу. Навіть є такі сценарії, де на курсантів здійснюють психологічний уплив, щоб створити їм максимально некомфортні умови, бо знання в некомфортних умовах засвоюються краще».

Центр навчатиме дітей і дорослих. Послуги платні. Такі курси планують відкрити й в інших великих містах України.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Києві відкрили навчальний центр безпеки життєдіяльностіНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНирки — у центрі нової кризи в НепаліСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: