26.09.2024
Телеканал NTD

Чому на південному узбережжі Кенії тепер вилуплюється більше черепах

Чому на південному узбережжі Кенії тепер вилуплюється більше черепах

Ці крихітні зелені черепахи щойно вилупилися на пляжі «Тіві» в Кенії. За дитинчатами спостерігає місцевий рибалка..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці крихітні зелені черепахи щойно вилупилися на пляжі «Тіві» в Кенії. За дитинчатами спостерігає місцевий рибалка Мкамбе. Він охороняв відкладені тут яйця три місяці, тому всі малята вижили.

Мкамбе та інший рибалка Салім допомагають волонтерській організації «Черепашача поліція Тіві», яка співпрацює зі Службою охорони дикої природи Кенії. Добровольці патрулюють 12 кілометрів берегової лінії, наглядаючи за кладками яєць та збираючи пластикове сміття.

[Свалехе Мкамбе, рибалка]:
«Мені до душі це заняття. Раніше цих черепах їли. Мені це не подобалося, бо черепахи приваблюють багато риби й люди з усього світу приїжджають на них подивитися».

Зелені черепахи є в Червоній книзі, і їм загрожує зникнення. Головна причина в тому, що цих черепах і їхні яйця довгий час вживали в їжу. Але на південному узбережжі Кенії завдяки посиленій охороні ситуація поліпшується.

[Шаабан Салім, рибалка]:
«Це дає велику користь, бо з 2019 року ми не чули жодного повідомлення про те, що хтось їсть чи вбиває черепах. Тому черепахи тепер рідше гинуть».

Зазвичай Мкамбе й Салім не охороняють черепах, а заробляють підводною риболовлею. Але через пандемію місцеві готелі закрито, і туристів немає, тож чоловікам нема кому продавати улов. Пережити важкі часи їм допомагає засновник «Черепашачої поліції Тіві», який водночас є власником готелю.

[Свалехе Мкамбе, рибалка]:
«Програма охорони черепах допомагає нам, і ми здобуваємо певний дохід. Навіть якщо ми виходимо в море лише на два дні, ми знаємо, що однаково отримаємо якісь гроші. Так ми хоча б можемо подбати про дітей».

Рибалки також пройшли освітні курси, присвячені охороні черепах. Тепер чоловіки діляться цими знаннями з іншими місцевими жителями.

На пляжах Кенії розмножується багато видів черепах, зокрема бісса та шкірясті черепахи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чому на південному узбережжі Кенії тепер вилуплюється більше черепахООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаМарокко: лазні закриті, води немаєВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: