25.06.2024
Телеканал NTD

Безпритульним собакам Косова знаходять господарів у ЄС та США

Безпритульним собакам Косова знаходять господарів у ЄС та США

Поневіряння в пошуках їжі засніженими вулицями Приштини. Бездомні собаки в столиці Косова явище звичне. І часто..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Поневіряння в пошуках їжі засніженими вулицями Приштини. Бездомні собаки в столиці Косова явище звичне. І часто їхнє життя закінчується сумно.

Однак один притулок, що розкинувся на 20 гектарів біля підніжжя Балканських гір, намагається змінити ситуацію. Собак сюди звозять із 2014 року. Тоді менеджер Ментор Гаші й три його друга вирішили присвятити своє життя рятуванню тварин.

[Ментор Гаші, засновник притулку]:
«На вулицях ставалося занадто багато сумних випадків, занадто багато собак, занадто багато страждань. Це головна причина появи в Приштині притулку. Ми беремося за важкі випадки, рятуємо собак. Лікуємо їх і відправляємо в сім’ї».

Нових господарів шукають не в Косові, а в ЄС та США. Там попит значно вищий. За час існування притулку вдалося прилаштувати вже понад 700 тварин.

Щоб відправити собаку до якоїсь країни ЄС, треба оформити багато документів. Також тварина мусить провести три місяці на карантині. Сполучені Штати Америки вимагають лише документ про стан здоров’я. Але притулок віддає перевагу європейцям, бо до США доставляти тварин доволі складно. Для цього потрібно знайти волонтера, але через карантин і обмеження на перельоти це зробити непросто.

Зараз власник притулку спілкується з можливою господинею цього цуценяти. Вона з американського штату Огайо. Жінка вже готова забрати собаку, але поки невідомо, як її доставити.

[Енніш Білулі, жителька Огайо]:
«Можливість узяти собаку з Косова просто унікальна. Я залюбки розповідатиму про це людям, а також подарую цій собаці хороші умови життя».

Притулок для собак, який утримує Гаші та його партнери, існує коштом спонсорів. Утім, труднощі їх не лякають, оскільки вони відчувають від собак велику вдячність і любов.
Коротке посилання на цю сторінку:

Безпритульним собакам Косова знаходять господарів у ЄС та СШАГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: