26.08.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії з’явиться перший у світі повітряний порт для дронів та аеротаксі

У Великій Британії з'явиться перший у світі повітряний порт для дронів та аеротаксі

Схоже на наукову фантастику. Але такий міський повітряний порт скоро може стати реальністю. Лондонська компанія Urban..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Схоже на наукову фантастику. Але такий міський повітряний порт скоро може стати реальністю.

Лондонська компанія Urban Air Ports оголосила, що отримала від британського уряду коло одного мільйона 600 тисяч доларів США на створення першого у світі порту для дронів та аеротаксі.

Будівництво вестимуть на околиці англійського міста Ковентрі. Завершити його планують до листопада цього року.

[Рікі Санду, засновник Urban Air Ports]:

«У нас є аеропорти для літаків. Є станції для поїздів. Маємо дороги для автомобілів. А це нова форма пересування містами. І нам потрібна для неї інфраструктура. Пасажири з нею взаємодіятимуть, приїжджатимуть, бронюватимуть польоти, заходитимуть у зал відльоту повітряних таксі».

За словами засновника Urban Air Ports, на весь проєкт знадобиться коло 3,5 мільйона доларів. У його межах триває співпраця з британським розробником вантажних дронів Malloy Aeronautics.

Також долучився й підрозділ Hyundai, який розробляє міські літальні пасажирські апарати. Свій прототип eVTOL він планує вивести на ринок у 2028 році.

[Рікі Санду, засновник Urban Air Ports]:
«Деякі компанії в Європі планують сертифікувати повітряні таксі до 2023 року. Тобто всього через два роки. У США теж розраховують на такий же термін. Перевізник пасажирів eVTOL розвивається за своїм графіком. Мені здається, нам треба бути до цього готовими».

Однак, хоч повітряний порт й планують будувати, та у світі немає норм, які б регулювали рух міського повітряного транспорту. Утім, їх поступово починають розробляти. За найближчі п’ять років компанія Urban Air Ports планує побудувати в усьому світі понад 200 таких гаваней.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії з’явиться перший у світі повітряний порт для дронів та аеротаксіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоМарокко: лазні закриті, води немаєВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЯк кавові фермери допомагають Панамському каналу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуТепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: