26.09.2024
Телеканал NTD

Стримати новий штам: Данія продовжила карантинні заходи ще на три тижні

Стримати новий штам: Данія продовжила карантинні заходи ще на три тижні

Влада Данії вирішила продовжити нинішні карантинні обмеження ще на три тижні. Так уряд сподівається стримати поширення..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Влада Данії вирішила продовжити нинішні карантинні обмеження ще на три тижні. Так уряд сподівається стримати поширення нового, британського штаму коронавірусу. За словами прем’єр-міністра країни, уже в лютому він домінуватиме.

[Метте Фредеріксен, прем’єр-міністр Данії]:
«Наразі ми бачимо в пандемії дві тенденції. Одна — це поширення вже відомого нам вірусу, і воно йде на спад, і друга — це новий варіант вірусу. Він поширюється дедалі більше».

За офіційними даними, ще місяць тому серед усіх виявлених у Данії випадків зараження коронавірусом на британський штам припадало лише 2 %, а минулого тижня було вже 13,5 %.

[Метте Фредеріксен, прем’єр-міністр Данії]:
«Ми не можемо зупинити поширення нового штаму, але зробимо все, що можемо, щоб максимально його уповільнити. Тому наше сьогоднішнє оголошення багатьох розчарує. Та, на жаль, треба продовжити обмеження на три тижні, тобто до 28 лютого включно».

Отже, у Данії, як і раніше, заборонено збиратися в громадських місцях у групи чисельністю понад п’ять осіб. Не відкриються школи й магазини, бари й ресторани. Продуктові магазини й аптеки й далі працюватимуть.

Влада країни радить данцям утриматися від поїздок за кордон. В’їзд до країни також обмежено.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стримати новий штам: Данія продовжила карантинні заходи ще на три тижніНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуМарокко: лазні закриті, води немаєТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: