25.05.2024
Телеканал NTD

До Великої Британії планують привезти стадо зубрів і шукають для них рейнджера

До Великої Британії планують привезти стадо зубрів і шукають для них рейнджера

У британському графстві Кент шукають рейнджерів для охорони зубрів. Така вакансія з'явилася вперше в історії країни...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У британському графстві Кент шукають рейнджерів для охорони зубрів. Така вакансія з’явилася вперше в історії країни. У давнину на території Великої Британії жили рівнинні зубри, але цей підвид тут вимер 15‒18 тисяч років тому.

Тепер дві благодійні організації Kent Wildlife Trust і Wildwood Trust планують поселити в лісі графства Кент невелике стадо тварин. Зубрів привезуть із Нідерландів, Румунії чи Польщі. Вони житимуть у дикій природі, але на обгородженій території площею 500 гектарів.

[Стен Сміт, співробітник організації Kent Wildlife Trust]:
«Рейнджери щодня піклуватимуться про зубрів, але з ними не контактуватимуть. Ми хочемо, щоб ці тварини залишалися дикими, тому спостерігатимемо за ними здаля й дбатимемо про те, щоб вони були здоровими».

У заповіднику вже є два зубри, але вони не можуть обійтися без людей.

[Вікі Брейкелл, співробітниця організації Wildwood Trust]:
«Вони дуже звикли до людей і неабияк залежать від додаткової їжі, яку ми їм даємо. Напівдикі зубри, яких ми привеземо з різних пасовищ, поводитимуться як треба: занадто не тягнутимуться до людей і знатимуть, де шукати корм».

Стадо зубрів має змінити ліс Кенту на краще. Фахівці називають цих тварин «інженерами екосистеми». Вони обгризають кору й валять дерева, що створює сприятливе середовище проживання для інших лісових мешканців.

[Стен Сміт, співробітник організації Kent Wildlife Trust]:
«Так ми хочемо спробувати побороти кризу у сфері біорізноманіття. Наша проблема в тому, що ми не можемо належним чином дбати про ліси. Потрібно дуже багато робочої сили, щоб зробити щось корисне для дикої природи. Але в зубрів це вийде, бо для них це просто природний спосіб життя».

Для охорони зубрів треба два рейнджери, однак співробітники благодійних організацій уже отримали сотні заявок.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Великої Британії планують привезти стадо зубрів і шукають для них рейнджераСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераНа Кубі закінчується паливо?У Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: