29.02.2024
Телеканал NTD

Карантинний бізнес: йорданка пече пироги й доставляє їх клієнтам

Карантинний бізнес: йорданка пече пироги й доставляє їх клієнтам

Одна йорданка в карантині й пандемії побачила можливості для розвитку бізнесу. 39-річна Дана аль-Кассас останні п'ять..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Одна йорданка в карантині й пандемії побачила можливості для розвитку бізнесу. 39-річна Дана аль-Кассас останні п’ять років працювала в приватній компанії. Коли почалася епідемія, їй зменшили зарплату.

Сидячи вдома під час «локдауну», жінка придумала, як заробити. Тепер вона з мамою готує і продає випічку й десерти.

[Дана аль-Кассас, жителька Йорданії]:
«Карантин, який запровадили в Йорданії, змусив мене провести багато часу на самоті. Я почала думати, чого хочу, які мої цілі, що буде, якщо колись знову введуть карантин і в мене зовсім не залишиться доходу. Робота в приватній компанії ненадійна, бо можуть звільнити коли завгодно».

На популярний у країні пиріг «Мабруша» йде коло 30 хвилин. Його ще гарячим доставляють клієнту.

[Абір Алайян, клієнтка]:
«Через цей карантин зараз складна ситуація. Магазини поки відкрили, та їх можуть знову закрити. Такі компанії — це чарівне рішення для тих, хто через коронавірус змушені сидіти вдома. Дана дала нам надію і надихнула людей працювати й не зупинятися навіть під час пандемії».

Жінка вже отримала понад 600 замовлень від більш ніж 200 клієнтів. Свої кулінарні вироби продає за ціною від 9 до 14 доларів.

Вона також сподівається колись відкрити власну кондитерську.

[Дана аль-Кассас, жителька Йорданії]:
«Я завжди щаслива, коли щось готую. Кожна з нас мріє відкрити свій власний бізнес. Я працюю в компанії з 8 ранку до 15:30, а раніше працювала до 17:30. Мій робочий час зменшився, тому можу розвивати власну справу».

Коротке посилання на цю сторінку:

Карантинний бізнес: йорданка пече пироги й доставляє їх клієнтамКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекордДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в Амазонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: