25.11.2024
Телеканал NTD

В Австралії аутистам допомагають влаштуватися на роботу

В Австралії аутистам допомагають влаштуватися на роботу

Австралійці Нік та Гордон нещодавно дістали довгоочікувану роботу. Їм допомогла компанія із соціальних інновацій Specialisterne. Обидва..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Австралійці Нік та Гордон нещодавно дістали довгоочікувану роботу. Їм допомогла компанія із соціальних інновацій Specialisterne. Обидва чоловіки мають аутизм, і пошук роботи для них завжди був схожим на битву. Проблеми починалися вже на співбесіді.

[Нік Берлі, аутист]:
«Заходиш у кабінет, де сидить незнайомець, й одразу ж панікуєш».

[Гордон Дуглас, аутист]:
«(Вони гадають), що ця людина не дивиться в очі, тому жодної роботи їй довірити не можна».

Співробітники Specialisterne пояснюють роботодавцям, що люди з аутизмом мають переваги. Завдяки цьому в Австралії тепер частіше наймають таких працівників.

[Генк Джонген, працівник держагентства Services Australia]:
«На наш неупереджений погляд, ці люди мають необхідні навички. Вони висококваліфіковані фахівці, і нам потрібні такі співробітники».

Чоловіки працюватимуть у держагентстві Services Australia. Нік програмістом, а Гордон аналітиком.

[Гордон Дуглас, аутист]:
«Було лише одне місце, яке мене цікавило, і мене взяли першим. Чудово».

На думку експертів, кваліфіковані фахівці з аутизмом здатні виконувати дуже складні завдання.

[Нік Берлі, аутист]:
«Люди з аутичним розладом охоче дотримуються правил, і вони пунктуальні».

Аутизм виникає через порушення розвитку нервової системи. Зазвичай у таких людей виникають труднощі із соціальною взаємодією. Однак у деяких аутистів симптоми недуги слабкіші, і такий стан називають розладом аутичного спектра.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії аутистам допомагають влаштуватися на роботуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиЯку країну визнали найщасливішоюПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: