29.03.2024
Телеканал NTD

Велика Британія слідом за ЄС дала зелене світло літакам 737 MAX

Велика Британія слідом за ЄС дала зелене світло літакам 737 MAX

Велика Британія слідом за ЄС дала американській компанії Boeing зелене світло на польоти Boeing 737 MAX...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Велика Британія слідом за ЄС дала американській компанії Boeing зелене світло на польоти Boeing 737 MAX. Дозвіл видало британське Управління цивільної авіації. Раніше таку ж заборону зняло й Агентство з авіаційної безпеки ЄС.

Згідно із заявою британського відомства, використання літаків схвалили, коли переконалися в їх безпечності.

Водночас велику частину перевірок Управління цивільної авіації Великої Британії проводило ще в складі європейської структури. З ЄС країна остаточно вийшла лише 1 січня цього року, коли завершився перехідний період «брекзиту».

Тепер британські авіакомпанії зможуть виконувати пасажирські рейси на літаках 737 MAX, однак за умови ретельних перевірень. Єдина компанія, яка експлуатує такі літаки в країні, це туроператор TUI.

Регулювальні органи у всьому світі оцінюють доопрацювання програмного забезпечення літаків MAX, які виробляла компанія Boeing останніми місяцями. Підійматися в небо цієї моделі всюди заборонили після двох смертоносних авіакатастроф у 2019 році, унаслідок яких загалом загинуло 346 осіб. Тоді, як з’ясували, аварії спричинила електроніка, яка не давала пілотам змоги взяти контроль над управлінням літаками.

Заборону на польоти 737 MAX у США зняли в листопаді. Після цього такі ж розпорядження видали в Бразилії та Канаді.

Тим часом сама компанія вже втретє відклала випуск свого нового літака 777X через великі фінансові втрати. Тепер в експлуатацію він надійде наприкінці 2023 року.

Коронавірусна криза спричинила різке падіння попиту на найбільші в галузі авіалайнери. Через карантинні обмеження на міжнародні польоти авіакомпанії намагаються відкласти чи скасувати купівлю літаків. А це позначається на доходах авіабудівників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія слідом за ЄС дала зелене світло літакам 737 MAXУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуУ Мексиці розділений караван мігрантів знову сформувався й іде до США2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: