23.10.2024
Телеканал NTD

Гонконжці можуть подавати на візу, яка потім дасть їм змогу стати британськими громадянами

Гонконжці можуть подавати на візу, яка потім дасть їм змогу стати британськими громадянами

Жителі Гонконгу з 31 січня можуть подавати документи на нову візу, яка дає їм змогу згодом..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Жителі Гонконгу з 31 січня можуть подавати документи на нову візу, яка дає їм змогу згодом стати громадянами Великої Британії.

Полегшити процес отримання громадянства Лондон вирішив після того, як китайська комуністична влада ухвалила в автономному регіоні закон про національну безпеку. Пізніше в Гонконзі почали арештовувати продемократичних активістів і дисидентів, звинувачуючи їх у тероризмі, сепаратизмі чи у зв’язках з іноземними силами.

Про таку візу Велика Британія оголосила торік. Вона повідомила, що всім жителям регіону, які мають британський заморський паспорт Гонконгу, дозволено впродовж п’яти років жити й працювати у Великій Британії, після чого вони зможуть подати документи на здобуття громадянства.

[Чжоху Ху, експерт із міграційної політики]:

«Раніше, щоб емігрувати до Великої Британії, треба було загалом щонайменше два мільйони фунтів (стерлінгів), або потрібно було відкрити бізнес у Великій Британії відповідно до умов підприємницької візи. Але з цією візою легше, бо вона не вимагає жодних інвестицій».

Влада Великої Британії каже, що таким чином виконує перед народом регіону свої історичні та моральні зобов’язання, бо до 1997 року Гонконг був британською колонією.

Як очікують, нова візова програма може привабити до Великої Британії до 300 тисяч гонконжців.

[житель Гонконгу]:
«Я розгляну можливість переїзду. Хоча деякі аспекти економіки Великої Британії не вельми хороші, але вони порівняно ліпші, ніж у Гонконзі. Наприклад, молодь не знає, як тут вижити, тому я розгляну цей варіант».

Тим часом Пекін називає власників заморських британських паспортів громадянами «другого сорту», а також звинувачує Лондон у втручанні у внутрішні справи країни. До того ж він оголосив, що з 31 січня перестав визнавати ці документи дійсними. Тобто тепер їх не приймають, наприклад в аеропортах, для ідентифікації особи.

Останнім часом Пекін дедалі жорсткіше критикують за його політику в Гонконзі. А Вашингтон у зв’язку із законом про національну безпеку позбавив Гонконг статусу особливого торгового партнера США, а також запровадив санкції щодо осіб, які ухвалювали цей закон.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконжці можуть подавати на візу, яка потім дасть їм змогу стати британськими громадянамиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїГонконг посилив закон про нацбезпекуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: