У Новій Зеландії виявили перший за кілька місяців випадок захворювання на COVID-19

У Новій Зеландії виявили перший за кілька місяців випадок захворювання на COVID-19

Влада Нової Зеландії підтвердила перший випадок зараження коронавірусом, починаючи з листопада минулого року. Позитивним виявився тест..

Дата завантаження: 2024-04-26

Влада Нової Зеландії підтвердила перший випадок зараження коронавірусом, починаючи з листопада минулого року.

Позитивним виявився тест жінки, яка нещодавно повернулася з Іспанії і провела два тижні на обов’язковому карантині. Там їй двічі робили тест, який давав негативний результат.

Як припускають, вона заразилася від людини, яка була разом із нею на карантині.

[Кріс Гіпкінс, міністр з питань протидії COVID-19 Нової Зеландії]:
«Ми знаємо, що тести перукаря цієї жінки і її чоловіка були негативними, про що я повідомив сьогодні вранці. Також ми знаємо, що це південноафриканський штам. Джерелом інфекції, найімовірніше, є людина, яка повернулася разом з нею і з нею ж була в готелі».

Симптоми в жінки проявилися вже після того, як вона повернулася додому із державного прикордонного ізолятора. Інших заражених у її оточенні поки не виявили.




[Кріс Гіпкінс, міністр з питань протидії COVID-19 Нової Зеландії]:
«Знову ж таки, це добра новина, бо це означає, що ми знаємо, де міститься джерело інфекції. Нам не треба відривати наших науковців і експертів від іншої роботи».

Тепер у районі, де живе хвора, проводять посилене тестування.

[жителька Нової Зеландії]:
«Дуже довга черга. Моя дочка працює в одному з місць, куди ходила ця жінка, тому, перш ніж повернутися до роботи, вона мусить пройти обстеження».

[житель Нової Зеландії]:
«Жінка, про яку йде мова, побувала в багатьох місцях. Тому з нею випадково контактувало багато людей. Це зачепило чимало кого».

Нова Зеландія — одна з небагатьох розвинених країн, якій вдається ефективно стримувати коронавірус. Тут виявлено всього коло 2300 випадків захворювання на COVID-19.