26.09.2024
Телеканал NTD

Moderna запевняє в ефективності її вакцини проти нових штамів коронавірусу

Moderna запевняє в ефективності її вакцини проти нових штамів коронавірусу

Американська компанія Moderna оголосила, що вважає, що її вакцина здатна захистити від штамів коронавірусу, виявлених у..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Американська компанія Moderna оголосила, що вважає, що її вакцина здатна захистити від штамів коронавірусу, виявлених у Великій Британії та Південно-Африканській Республіці. Раніше зростало побоювання, що цей препарат не діятиме на нові варіації вірусу.

Компанія повідомляє, що не виявила зменшення імунної відповіді на британський штам. Однак, щодо південноафриканського, ослаблення можливе.

Тепер Moderna тестує триступеневу вакцину. Водночас зазначає, що препарат, що складається з двох доз, як і раніше, ефективний і забезпечує захист від COVID-19 щонайменше на рік.

Пітер Готез, декан Національної школи тропічної медицини Медичного коледжу Бейлора, каже, що майже на 100 % упевнений в ефективності вакцини.

[Пітер Готез, експерт із питань вакцин]:
«Рівень антитіл, що нейтралізують вірус, як і раніше, дуже високий. Його шестиразове зменшення не має перешкодити захисту, хоча потенційно це може призвести до невеликого ослаблення».

Представник Moderna каже, що, якщо колись підтвердиться, що ефективність вакцини перед новим штамом нижча, то компанія випустить додаткову бустер-ін’єкцію.

Тим часом компанії Pfizer і BioNTech також оголосили, що їхня вакцина теж ефективна проти британського штаму. А щодо варіації з ПАР, то результатів досліджень поки немає.

Новий штам, який виявили у Великій Британії у вересні, заразніший. Він спричинив різке зростання захворюваності й смертності в країні та за її межами. Цей штам уже виявили у більш як десятьох американських штатах. Припускають, що через шість тижнів він там домінуватиме.
Коротке посилання на цю сторінку:

Moderna запевняє в ефективності її вакцини проти нових штамів коронавірусуМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАУ Кенії люди гинуть від повенейКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Марокко: лазні закриті, води немаєВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: