20.04.2024
Телеканал NTD

Сирійські біженці потерпають від холоду й коронавірусу

Сирійські біженці потерпають від холоду й коронавірусу

Сирійські біженці зіткнулися з подвійною бідою. Тут, у таборі на кордоні з Туреччиною, люди рятуються від..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Сирійські біженці зіткнулися з подвійною бідою. Тут, у таборі на кордоні з Туреччиною, люди рятуються від холоду в наметах. Там само намагаються вберегтися й від коронавірусу.

[Фуад Газі аль-Ахмад, сирійський біженець]:
«Нам тут жити дуже складно, особливо взимку. Цього тижня ми всі боялися, що нам ніде буде сховатися від холодів, від коронавірусу. Тут поширюється інфекція, але намети не забезпечують ізоляції. Також прийшла повінь. Ми тут дуже страждаємо».

Деякі сім’ї, які втекли від бойових дій, живуть тут уже кілька років. Вони сподівалися на безпеку. Але тепер зіткнулися з невидимою загрозою.

[Анас Халіл Саллум, сирійський біженець]:
«Негода почалася в таборі два тижні тому. До наметів просочується вода, і ця вологість шкодить дітям. Плюс до цього ще коронавірус. Мій брат, сестра та мама заразилися, і я ізолював їх у наметі. Маємо три намети. Я їх ізолював в одному з них».

Дощі, які йшли минулого тижня, перетворили цю місцевість на болото. Сім’ї тепер намагаються об’єднуватися в наметах, щоб хоч якось зігрітися. Це збільшує ризик інфікування.

[Абдалла Мусса, сирійський біженець]:
«Холод заходить у намети. Він іде від землі. Ми опинилися в пастці між холодною погодою, зимою і коронавірусом. Ми затиснуті між двох бід. Ми не можемо ні ізолюватися від коронавірусу, ні сховатися від холоду. Обігрівач не допомагає».

Як повідомляють гуманітарні організації, у схожому становищі опинилося коло 200 таборів переселенців на півночі Сирії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сирійські біженці потерпають від холоду й коронавірусу100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Через посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: