24.07.2024
Телеканал NTD

У кенійському заповіднику вивели понад 70 рідкісних лісових антилоп бонго

У кенійському заповіднику вивели понад 70 рідкісних лісових антилоп бонго

Ці полохливі лісові антилопи належать до виду бонго. Вони живуть у Центральній Африці. А цей східний..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Ці полохливі лісові антилопи належать до виду бонго. Вони живуть у Центральній Африці. А цей східний більший підвид водиться лише в Кенії. Причому він під загрозою зникнення. У національному парку Маунт-Кенія вже 17 років намагаються врятувати популяцію.

[Мордехай Огада, еколог]:
«У дикій природі залишилося менш як 100 особин. Тому дуже важливо зберегти цей вид».

Популяція бонго зменшилася через надмірне полювання, вирубування лісів і сусідство з фермами, яке виявилося небезпечним. Антилопи паслися там само, де й корови. Як наслідок, диких тварин почала косити чума великої рогатої худоби.

2004 року в межах програми розведення до заповідника доставили 18 бонго із зоопарків США.

[Мордехай Огада, еколог]:
«Тварини, яких сюди повернули, здебільшого народилися від спійманих тут бонго. Їх розводили в США, щоби показувати в зоопарках і навіть щоб на них полювати».

Антилопам довелося довго звикати до нових умов.

[Філіп Ков’єр, директор нацпарку Маунт-Кенія]:
«Бонго повернулися із зоопарків, де середовище дуже відрізняється від того, що в заповідниках. Тому їм треба дуже багато часу для акліматизації — має народитися кілька поколінь».

У національному парку побачило світ вже понад 70 бонго. 25 із них планують випустити в дику природу. Але це буде охоронювана територія на схилі гори Кенія. Під заповідну зону виділять понад 300 гектарів. Потім бонго переселятимуть до звичайних лісів у всій Кенії.

Водночас фахівці зазначають, що важливо відновлювати середовище проживання антилоп. Воно меншає через вирубування дерев та іншу діяльності людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

У кенійському заповіднику вивели понад 70 рідкісних лісових антилоп бонгоЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуМарокко: лазні закриті, води немаєУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуЯку країну визнали найщасливішоюТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоУ Франції під час протестів фермерів загинула жінка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: