28.01.2024
Телеканал NTD

У непальському музеї показуватимуть сміття з Евересту

У непальському музеї показуватимуть сміття з Евересту

Сміття, зібране на горі Еверест, перетворять на інсталяції і виставлять у непальській галереї. Так людей закликатимуть..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Сміття, зібране на горі Еверест, перетворять на інсталяції і виставлять у непальській галереї. Так людей закликатимуть допомогти найвищій вершині планети не стати сміттєзвалищем.

На горі та в її околицях туристи, гіди й місцеві жителі залишають кисневі балони, порвані намети, зламані драбини, бляшані банки та пластикове паковання.

Координатор проєкту, який належить до місцевої народності шерпи, каже, що музей привабить до регіону більше гостей.

[Пхінджо, координатор проєкту]:

«Збирати сміття й показувати його в музеї — чудова ідея. Це допоможе розвинути туризм. З іншого боку, можна буде утилізувати сміття. Це також привабить до регіону молодь».

Музей буде на головному шляху до основного табору біля Евересту на висоті 3780 метрів. Зі стартового пункту добиратися до нього два дні.

[Пхінджо, координатор проєкту]:
«Щорічно прибуває 50‒60 тисяч туристів. Їх супроводжують гіди й носильники. Сміття, яке викидають усі ці люди, накопичується на горі. Переробляти його складно».

Як очікується, музей відкриють навесні для невеликої кількості відвідувачів. Обмеження зумовлені пандемією. Інсталяції створюватимуть місцеві й іноземні художники. Також зі сміття робитимуть сувеніри й подарунки туристам.

Наразі для всіх, хто сходить на Еверест у Непалі, діє правило: із собою з гори треба принести щонайменше кілограм сміття.
Коротке посилання на цю сторінку:

У непальському музеї показуватимуть сміття з ЕверестуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиМаски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та ротБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: