25.06.2024
Телеканал NTD

Діти бедуїнів на Західному березі не можуть відвідувати онлайн-заняття

Діти бедуїнів на Західному березі не можуть відвідувати онлайн-заняття

13-річна Ваїд Бішарат росте в сім'ї бедуїнів на Західному березі річки Йордан. І як мільйони дітей..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

13-річна Ваїд Бішарат росте в сім’ї бедуїнів на Західному березі річки Йордан. І як мільйони дітей у всьому світі, сьогодні вона через карантин має відвідувати уроки онлайн.

Але дівчині це робити дуже важко, бо зарядити телефон складно, під’єднатися до інтернету через телефон — теж. А ще треба допомагати батькам по господарству.

[Ваїд Бішарат, бедуїнка]:
«Я не змогла приєднатися до уроку через інтернет, бо пасла овець. Я прийшла вже тоді, коли заняття закінчилося. Також складно, бо телефонів не вистачає, інтернету немає. Сестри теж повинні вчитися. Але відвідувати онлайн-уроки можна лише по-одному».

Бедуїни в Йорданській долині й до пандемії потерпали від перебоїв з електроенергією і відсутності інтернет-з’єднання. Тепер же проблема загострилася, бо діти не можуть ходити до школи.

Батько Ваїд каже, що не має змоги купити телефони усім своїм шістьом дітям. До того ж коли він іде випасати стадо, то забирає телефон із собою.

Навіть якщо кожен матиме телефон, навряд чи вийде тримати їх зарядженими.

За даними ООН, понад 40 % бедуїнських сімей на Західному березі не мають доступу до електроенергії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Діти бедуїнів на Західному березі не можуть відвідувати онлайн-заняттяНирки — у центрі нової кризи в НепаліСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНа Канарських островах протестують проти масового туризмуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачити

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: