25.07.2024
Телеканал NTD

У Єгипті коні допомагають дітям із вадами розвитку поліпшити самопочуття

У Єгипті коні допомагають дітям із вадами розвитку поліпшити самопочуття

Єгиптянка Ая цілує і гладить коня, перш ніж сісти на нього верхи. Дівчинка має аутизм, а..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Єгиптянка Ая цілує і гладить коня, перш ніж сісти на нього верхи. Дівчинка має аутизм, а спілкування з тваринами й верхова їзда поліпшують її стан. Заняття проходять у кінному клубі в Каїрі.

Проєкт допомоги дітям і підліткам із порушеннями розумового розвитку розробляли два роки. Розпочали його три місяці тому.

[Хані Магджі, тренер]:
«Ми вивчили це питання і зрозуміли, що верхова їзда та спілкування з кіньми добре впливають на людей з особливими потребами й на розумово відсталих».

Коли Аї поставили діагноз аутизм, лікар порадив займатися спортом. Дівчинка вже вісім років ходить у басейн, а тепер опановує і верхову їзду.

[Хадіджа Мохаммед, мама дівчинки]:
«Лікар сказав, що верхова їзда їй допоможе. Коли вона сидить верхи на коні, це допомагає концентруватися й розвивати увагу. Вона боїться впасти й тому змушена довго бути уважною».

У Махмуда синдром Дауна. Раніше батьки не могли вмовити його зайнятися хоч якимось спортом. Але верхова їзда відразу припала хлопцеві до душі.

[Манар Мунір, мама хлопчика]:
«Відтоді як він почав їздити верхи, завжди радо йде на заняття. Зараз ранок, а він не любить рано вставати, та однаково встає і йде. Він прокидається й каже, що хоче піти на заняття».

Для цих дітей виділяють спокійних і добре навчених коней. У клубі навіть проводять спеціальні змагання, які під силу й учням з особливостями розвитку.

Батьки зазначають, що верхова їзда та спілкування з тваринами вже пішла на користь.

[Хадіджа Мохаммед, мама дівчинки]:
«Заняття з кіньми справді дітям допомагають. Кінь мов би розуміє дитину, відчуває її стан. Здається, коні дають дітям те, чого їм більше ніде знайти, — дружбу».

На один курс приймають 25 дітей. Їх ділять на групи по п’ять осіб, щоб заняття були максимально безпечними.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Єгипті коні допомагають дітям із вадами розвитку поліпшити самопочуття100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Мігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Як і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Епідемія лихоманки денге може початися в АргентиніООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: