27.06.2024
Телеканал NTD

В Індії ветеринари рятують птахів, які постраждали від повітряних зміїв

В Індії ветеринари рятують птахів, які постраждали від повітряних зміїв

Індійські ветеринари й волонтери рятують і лікують птахів у штаті Гуджарат. Багато пернатих постраждало чи загинуло..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Індійські ветеринари й волонтери рятують і лікують птахів у штаті Гуджарат. Багато пернатих постраждало чи загинуло під час свята Макара-санкранті, яке пройшло минулого тижня. Під час нього традиційно запускають повітряних зміїв, але для птахів це може обернутися бідою.

Причина в тому, що деякі індійці влаштовують дуелі, намагаючись збити повітряних зміїв один одного. Попередньо вони покривають мотузку липкою пастою з подрібненим склом чи металом. Після таких боїв шматки мотузки залишаються на дротах і гілках, перетворюючись на небезпечні пастки для птахів.

[Нідгі Даве, співробітниця управління лісового господарства]:
«Щойно нам повідомляють про пораненого птаха, хай як далеко він є, волонтери дістаються туди й рятують птицю. Вони приносять її до нашого центру чи до ветеринарної поліклініки, або відносять до лікарні».

У кожному з цих трьох місць працюють лікарі, які відразу надають допомогу крилатим пацієнтам. Цього року ветеринари й волонтери врятували майже 250 пернатих, серед яких, зокрема, голуби, гуси та орли.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії ветеринари рятують птахів, які постраждали від повітряних зміївООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: