19.09.2024
Телеканал NTD

Паризький ресторан зберіг зірку Мішлен, попри карантин

Паризький ресторан зберіг зірку Мішлен, попри карантин

Паризький ресторан шеф-кухаря Сільвена Сендри вже кілька місяців зачинений, а персонал у відпустці. Та нещодавно надійшли..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Паризький ресторан шеф-кухаря Сільвена Сендри вже кілька місяців зачинений, а персонал у відпустці. Та нещодавно надійшли добрі новини: заклад зберіг свою зірку в щорічному списку Мішлен.

Знаменитий путівник у понеділок опублікував своє щорічне французьке видання.

Готуючи фірмову закуску із цвітної капусти у вершках і ванільній заправці у своєму порожньому ресторані «Флер де Паві», Сільвен каже, що рішення путівника має величезне значення для індустрії, яка дуже постраждала від пандемії COVID-19.

Сьогодні єдиний дохід цього ресторану — приватні обіди, які готують для деяких постійних клієнтів.

[Сільвен Сендра, шеф-кухар]:
«Для людей, які в цей період здобувають свою першу зірку, це буде своєрідною розрадою».

Ресторан «Флер де Паві» нагадує японські перекусні, де готують на відкритій кухні. Він запрацював у липні 2019 року й через шість місяців здобув свою першу зірку Мішлен. Його дочірній заклад «Ітінерер» теж дістав зірку. Але потім його довелося закрити.

[Сільвен Сендра, шеф-кухар]:
«Шкода, що поки не змогли розкрутити цей бізнес, але зірка Мішлен — це вже велика радість».

У Франції це вже другий «локдаун». До цього ресторани працювали з липня по жовтень, але кількість місць у закладах зменшили.

[Сільвен Сендра, шеф-кухар]:
«Ми виконуємо всі гігієнічні норми, але поки все зачинено. Це руйнує нашу культуру й засмучує людей».

Загалом путівник Мішлен дав одному ресторану третю зірку, двом ресторанам — по другій зірці, а також по одній зірці — 54 закладам.
Коротке посилання на цю сторінку:

Паризький ресторан зберіг зірку Мішлен, попри карантинЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: