Паризький ресторан шеф-кухаря Сільвена Сендри вже кілька місяців зачинений, а персонал у відпустці. Та нещодавно надійшли добрі новини: заклад зберіг свою зірку в щорічному списку Мішлен.
Знаменитий путівник у понеділок опублікував своє щорічне французьке видання.
Готуючи фірмову закуску із цвітної капусти у вершках і ванільній заправці у своєму порожньому ресторані «Флер де Паві», Сільвен каже, що рішення путівника має величезне значення для індустрії, яка дуже постраждала від пандемії COVID-19.
Сьогодні єдиний дохід цього ресторану — приватні обіди, які готують для деяких постійних клієнтів.
[Сільвен Сендра, шеф-кухар]:
«Для людей, які в цей період здобувають свою першу зірку, це буде своєрідною розрадою».
Ресторан «Флер де Паві» нагадує японські перекусні, де готують на відкритій кухні. Він запрацював у липні 2019 року й через шість місяців здобув свою першу зірку Мішлен. Його дочірній заклад «Ітінерер» теж дістав зірку. Але потім його довелося закрити.
[Сільвен Сендра, шеф-кухар]:
«Шкода, що поки не змогли розкрутити цей бізнес, але зірка Мішлен — це вже велика радість».
У Франції це вже другий «локдаун». До цього ресторани працювали з липня по жовтень, але кількість місць у закладах зменшили.
[Сільвен Сендра, шеф-кухар]:
«Ми виконуємо всі гігієнічні норми, але поки все зачинено. Це руйнує нашу культуру й засмучує людей».
Загалом путівник Мішлен дав одному ресторану третю зірку, двом ресторанам — по другій зірці, а також по одній зірці — 54 закладам.
Коротке посилання на цю сторінку: