20.12.2024
Телеканал NTD

Оргкомітет Токіо-2020 сподівається, що вакцинація допоможе успішно провести Ігри

Оргкомітет Токіо-2020 сподівається, що вакцинація допоможе успішно провести Ігри

До літньої Олімпіади в Токіо залишилося пів року. Однак пишного святкування з нагоди цієї дати не..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

До літньої Олімпіади в Токіо залишилося пів року. Однак пишного святкування з нагоди цієї дати не буде. Країна переживає третю хвилю пандемії. Попри це голова оргкомітету Ігор сподівається, що вакцинація від COVID-19 допоможе безпечно й успішно провести найбільший у світі спортивний захід.

[Тосіро Муто, голова оргкомітету Токіо-2020]:
«Тільки-но почнеться масова вакцинація в США і Європі, гадаю, це, без сумніву, позитивно вплине на майбутнє Ігор. Однак вакцинація — не панацея. Я розумію, що не можна скасувати заходи захисту від коронавірусу».

На Олімпіаду мають приїхати 15 тисяч спортсменів. Організатори кажуть, що на двотижневому карантині їх не триматимуть, як це було, приміром, на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу. Там ізоляція завдала атлетам чимало клопоту.

[Тосіро Муто, голова оргкомітету Токіо-2020]:
«Звісно, розумно запровадити 14-денний карантин (для іноземних спортсменів). Про це ми теж подумали. Однак не можна створювати ситуацію, коли атлети перед змаганнями два тижні не зможуть тренуватися».

Серед заходів безпеки будуть правила соціального дистанціювання й постійне тестування на COVID-19.

У лютому чи березні організатори вирішать, чи можна допускати на Ігри глядачів. Це залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Тим часом, згідно з недавнім соціологічним опитуванням, 80 % японців хочуть, щоб Олімпіаду відклали чи взагалі скасували. Проте організатори такої можливості не розглядають. На приготування до Ігор уже пішло більш як 12 мільярдів доларів. Перенесення Олімпіади з 2020 на 2021 рік також потребувало додаткових витрат — майже три мільярди доларів.

[Тосіро Муто, голова оргкомітету Токіо-2020]:
«Якщо коронавірус поширюватиметься дуже масштабно, то природно, що проведення Олімпіади непокоїтиме людей. Та ми сподіваємося, що ситуація поліпшиться. І тоді громадська думка теж зміниться на краще».

Олімпіада пройде з 23 липня по 8 серпня. Організатори обмежать кількість учасників церемонії відкриття Ігор.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: