26.01.2024
Телеканал NTD

Борис Джонсон відвідав постраждалий від повені північний захід Англії

Борис Джонсон відвідав постраждалий від повені північний захід Англії

В Англії та Уельсі внаслідок шторму «Крістоф» почалися повені. Евакуювали жителів близько двох тисяч будинків. Прем'єр-міністр..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В Англії та Уельсі внаслідок шторму «Крістоф» почалися повені. Евакуювали жителів близько двох тисяч будинків.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав містечко Дідсбері, що біля Манчестера.

Місцева річка Мерсі вийшла з берегів і затопила вулиці й поля.

Джонсон подякував Агенції з охорони довкілля за евакуацію місцевого населення та за вжиті заходи проти повені.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Як ви знаєте, відразу сотні людей отримали повідомлення про те, що повинні покинути свої домівки через ризик розливу річки Мерсі. Агенція з охорони довкілля працює відмінно. Вони пускають у дію шлюзи. Гадаю, що вжиті вночі заходи захистили 10 000 будинків у Манчестері й Дідсбері».

У різних регіонах Англії та Уельсу було випущено понад 200 попереджень про можливі повені. Вода в багатьох річках досягла небезпечно високих позначок. І, зі слів прем’єра, це ще не кінець.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Наступного тижня дощі триватимуть. Тому важливо, щоб люди в потенційно небезпечних районах дослухалися до попереджень Агенції з охорони довкілля. Ви можете отримувати їх через застосунок і бути в курсі того, що відбувається».

Джонсон також зазначив, що британський уряд повністю готовий до подвійної кризи — повеней і пандемії. В евакуаційних центрах дотримано всіх норм коронавірусної безпеки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Борис Джонсон відвідав постраждалий від повені північний захід АнгліїПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: