28.07.2024
Телеканал NTD

Урятувати голуба Джо: як птах подолав 13 тис. кілометрів зі США до Австралії

Урятувати голуба Джо: як птах подолав 13 тис. кілометрів зі США до Австралії

Справжня битва розгорнулася за життя одного голуба. І все через те, що він порушив суворі карантинні..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Справжня битва розгорнулася за життя одного голуба. І все через те, що він порушив суворі карантинні правила, які діють щодо тварин в Австралії.

Історія почалася наступного дня після Різдва. На своїй ділянці в Мельбурні австралієць Кевін знайшов виснаженого голуба. На ньому була позначка, за якою чоловік визначив, що птах належить жителю американського штату Алабама.

Як з’ясувалося, голуба востаннє бачили 29 жовтня в штаті Орегон. Там він брав участь у перегонах. Потім з’явилася інформація, що птах зник.

Тепер влада Австралії збирається приспати голуба, якого Кевін, до речі, назвав Джо. Правда, є ще один варіант.

[Майкл Маккормак, заступник прем’єр-міністра Австралії]:
«Якщо Джо порушив наші суворі заходи біобезпеки, тоді йому не пощастило. Або він летить додому, або будуть наслідки».

Кевін намагається зв’язатися зі справжнім господарем Джо.

[Кевін Селлі-Берд, житель Мельбурна]:
«Я написав йому. Маємо друга, чия дочка живе в Америці, і вона намагається з ним зв’язатися. Якщо це не вдасться, я напишу йому листа й подивлюся, що з цього вийде. Зараз, схоже, тут йому непогано живеться. Якщо що, залишимо все як є».

Але навіщо Джо було летіти 13 тисяч кілометрів? Як каже представник місцевої федерації голубівників, птах міг під час перегонів збитися з курсу через погану погоду.

[Род Черчилль, представник федерації голубівників]:
«Напевно, був дуже сильний вітер, який зніс його в море, і голуб потрапив на корабель. Зрештою він приплив сюди, до Австралії».

В інтернеті ж зараз популярний хештег #joethepigeon, або «голуб Джо». Багато хто закликає організувати безпечне повернення птаха додому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Урятувати голуба Джо: як птах подолав 13 тис. кілометрів зі США до Австралії19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяУ Кенії люди гинуть від повенейУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЧим пригощатимуть гостей «Оскара»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: