27.09.2024
Телеканал NTD

У Гватемалі сталися сутички між силами безпеки та мігрантами з каравану

У Гватемалі сталися сутички між силами безпеки та мігрантами з каравану

Сили безпеки Гватемали спробували зупинити караван мігрантів, який рухається на північ до кордону США. Вони використовували..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Сили безпеки Гватемали спробували зупинити караван мігрантів, який рухається на північ до кордону США. Вони використовували кийки й сльозогінний газ. Повідомляють, що кілька людей було поранено.

Сутички сталися з учасниками тієї частини каравану, яка за кілька днів до цього рушила із села Вадо-Хондо, що приблизно за 55 кілометрів від кордону Гондурасу із Сальвадором. У ній близько 3000 осіб.

[Гільєрмо Діас, директор Інституту міграції Гватемали]:
«Буквально вчора нам повідомили про наплив членів злочинних угруповань з Гондурасу. Ми почали дуже непокоїтися. На щастя, правоохоронці провели операцію і взяли ситуацію під контроль. Була справжня битва».

Усіх людей зупинити не вдалося. Утім, навіть якщо хтось і пішов далі, Мексика обіцяє затримати їх на своєму південному кордоні. Вона розмістила там сотні військовиків.

Влада країни каже, що не хоче впускати людей через небезпеку, що мігранти будуть сприяти ще швидшому поширенню коронавірусу.

Це перший караван мігрантів цього року. Він вийшов за кілька днів до інавгурації Джо Байдена. Його адміністрація вже закликала не вирушати до південного кордону США. Водночас Байден заявив, що збирається зупинити будівництво прикордонного огородження, яке зводять за розпорядженням Дональда Трампа.

Нагадаємо, недавно Трамп відсвяткував готовність 400 миль огорожі, це коло 644 кілометрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гватемалі сталися сутички між силами безпеки та мігрантами з каравануПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: