16.02.2024
Телеканал NTD

Пандемія посилюється: понад 90 мільйонів хворих і новий штам

Пандемія посилюється: понад 90 мільйонів хворих і новий штам

Загальна кількість виявлених випадків захворювання на COVID-19 у світі перевищила 90 мільйонів осіб. Країни світу намагаються..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Загальна кількість виявлених випадків захворювання на COVID-19 у світі перевищила 90 мільйонів осіб. Країни світу намагаються почати масову вакцинацію та вводять повторний карантин.

Водночас світом дуже швидко поширюється новий штам коронавірусу. Спочатку його виявили у Великій Британії. Попри те, що багато країн поспішили закрити свої кордони з Туманним Альбіоном, новий варіант вірусу вже виявили в 30 державах, зокрема в Німеччині, Франції, Італії, Іспанії, Китаї, Японії, Індії, Австралії, США та Канаді.

Цей штам значно заразніший. Так, третину з 90 мільйонів випадків зараження виявили за останні 48 днів. Також є свідчення, що він небезпечний не тільки для літніх, а й для молоді, підлітків і дітей.

У Європі вже виявили понад 25 мільйонів хворих. Це найбільш постраждалий від епідемії регіон світу. За ним іде Північна Америка, де зареєстрували понад 22 мільйони 400 тисяч хворих, а потім — Південна Америка, де інфіковано понад 16 мільйонів осіб.

Загалом у світі від COVID-19 померло понад мільйон 950 тисяч осіб. Більш як третина припадає на Європу.

Там найбільше постраждала Велика Британія: понад 80 тисяч смертей і більш як три мільйони випадків зараження. До середини лютого Лондон хоче вакцинувати вразливі групи населення, а до осені зробити щеплення всім дорослим жителям країни.

У Німеччині канцлер Ангела Меркель і голови федеральних земель домовилися обмежити подорожі в найбільш постраждалих районах. У Франції влада посилила комендантську годину в Марселі, бо там виявили новий штам.

США оголосили про сумний рекорд смертності. За добу від вірусу померло понад 4100 осіб. Загалом у країні виявили більш як 23 мільйони випадків. Водночас за останній тиждень реєстрували в середньому по 245 тисяч хворих на добу.

В Індії кількість смертей перевищила 150 тисяч. За цим показником країна на третьому місці після Бразилії і США. Делі вже закупило дві вакцини. Щеплювати населення починають із 16 січня. У пріоритеті будуть 30 мільйонів медиків та всі, хто на передовій протистояння вірусу.

У Китаї про різке збільшення кількості випадків зараження оголосила провінція Хебей, Ляонін, Хейлунцзян, Хенань і Нінся, а також Внутрішня Монголія і Пекін. Кілька регіонів переходять на режим воєнного часу. Вводять обмеження на те, коли жителі можуть виходити з дому; закрито майже всі об’єкти громадського користування, такі як школи, магазини, стадіони та парки.

Україна посідає 17-те місце у загальній світовій статистиці за кількістю виявлених випадків зараження. З 8 по 24 січня в країні діє «локдаун».
Коротке посилання на цю сторінку:

Пандемія посилюється: понад 90 мільйонів хворих і новий штамІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: