02.04.2024
Телеканал NTD

Караван мігрантів вирушив із Гондурасу в бік кордону США

Караван мігрантів вирушив із Гондурасу в бік кордону США

У Гондурасі, державі Центральної Америки, сформувався черговий караван мігрантів. Він уже почав рухатися в північному напрямку..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

У Гондурасі, державі Центральної Америки, сформувався черговий караван мігрантів. Він уже почав рухатися в північному напрямку в бік кордону США.

Ця невелика група покинула місто Сан-Педро-Сула, сподіваючись приєднатися до основної маси людей на кордоні з Гватемалою.

[мігрант із Гондурасу]:
«Люди здебільшого приїжджають із Тегусігальпи, Окотепеке-де-Оланчо, з півдня. Людей було багато, і нас попросили виїхати першими. Ми чекатимемо там, деякі поїхали автобусами. Вони брали по 20 доларів із людини, щоб відвезти їх до Коринто. А ми йдемо пішки».

Гватемала, Гондурас, Сальвадор та Мексика вже випустили спільну декларацію, у якій обіцяють тестувати мігрантів на коронавірус на всіх прикордонних КПП і не пускати тих, чий результат буде позитивним.

Водночас Дональд Трамп нещодавно відвідав місто Аламо в Техасі, щоб відсвяткувати завершення будівництва 400 миль прикордонного огородження. Це приблизно 644 кілометри. Він також ще раз нагадав про заслуги нинішньої адміністрації у виправленні роботи міграційної системи.

Водночас у США прокурори ведуть розслідування щодо президента Гондурасу Хуана Орландо Ернандеса. Його підозрюють у тому, що він брав хабарі в наркоторговців, а також відправляв збройні сили країни на охорону кокаїнової лабораторії і шляхів постачання кокаїну до США. Як припускають, його метою було наповнити США наркотиками.

До речі, Джо Байден, який має скласти присягу 20 січня, обіцяє припинити будівництво прикордонного огородження відразу ж, як стане президентом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Караван мігрантів вирушив із Гондурасу в бік кордону СШАЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиСрібна шахта відродила занепале боснійське містоУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Тибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: