25.08.2024
Телеканал NTD

Римський музей скористався карантином і реставрує картини

Римський музей скористався карантином і реставрує картини

У лабораторії Національного музею старовинного мистецтва Палаццо Барберіні в Римі реставратор акуратно витирає пил і бруд..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У лабораторії Національного музею старовинного мистецтва Палаццо Барберіні в Римі реставратор акуратно витирає пил і бруд із картини «Годувальниця», яку написав олією Бартоломе Естебан Мурільйо приблизно в 1675 році.

[К’яра Меруччі, керівник реставраційної лабораторії]:
«Тут ми наближаємося до початкового кольору. Безумовно, бачимо його зараз без лаку, тому він не такий насичений і здається трохи тьмяним. Після завершення реставрації яскравість кольору буде розкрито ще більше».

В іншій частині лабораторії реставратори усувають тріщину на дерев’яному полотні олійної картини італійського художника XV століття Джироламо Дженги. Також працюють над складною золотою рамою.

Команда з дев’яти реставраторів вирішила скористатися затишшям під час нового карантину.

На кілька поверхів вище над реставраційною лабораторією порожніми коридорами бродить директор музею. Вона розглядає шедеври Рафаеля, Караваджо, Гвідо Рені, П’єро ді Козімо й Тінторетто.

Каже, що зали без відвідувачів викликають у неї меланхолію.

[Фламінія Дженнарі Санторі, директор музею]:
«Ми тут для людей. Музеї існують, бо є відвідувачі. Без гостей їхнє існування не має сенсу».

Коротке посилання на цю сторінку:

Римський музей скористався карантином і реставрує картиниБалабан — душа музичної культури АзербайджануМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіВ Італії вимирають газетні кіоски

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: