28.06.2024
Телеканал NTD

Китайські власники поштових голубів роблять ставку на перемогу

Китайські власники поштових голубів роблять ставку на перемогу

8000 голубів на світанку випускають у небо в північнокитайській провінції Хебей. Більша частина цих птахів вирушає..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

8000 голубів на світанку випускають у небо в північнокитайській провінції Хебей. Більша частина цих птахів вирушає на південь — у далеку подорож до Шанхая. Він розташований приблизно за тисячу кілометрів звідси.

Цих поштових голубів спеціально розводять і тренують для тривалих польотів. У Китаї змагання серед таких птахів стають дедалі популярнішими.

[Чжао Чжицян, голубівник]:
«Ці головні десять пір’їн потрібні для польоту. Ми ще оглядаємо форму дзьоба й вола. Це показник здоров’я голубів. І нарешті, ми дивимося на їхні очі. Очі — це дзеркало їхньої душі. Блиск в очах показує, наскільки птахи здорові й розумні».

Деякі голуби коштують дуже дорого, тому важливо отримати потомство від чемпіонів.

[Чжао Чжицян, голубівник]:

«Ці голуби в майбутньому більше не літатимуть. Вони вже взяли участь у багатьох змаганнях, у них багато нагород. Тут вони залишаються для розведення. У наступних змаганнях братимуть участь їхні нащадки».

Голубів продають на аукціонах. Так, у листопаді на аукціоні в Бельгії один китайський покупець заплатив за поштового голуба 1,6 мільйона євро. А це захід у Пекіні.

[покупець голубів]:
«Якщо коротко, я просто обожнюю голубів. Я їх дуже люблю. У моєму серці перше місце посідають голуби, а потім вже дружина й діти».

57-річний Юй Юйгуан показав на змаганні в провінції Хебей 10 голубів. І його семимісячний вихованець став переможцем. Він дістався до Шанхая за рекордні 16 годин 24 хвилини і 54 секунди.

[Юй Юйгуан, господар голуба-переможця]:
«Цей голуб побив рекорд у національному змаганні. Це національне змагання. Дивно, що молодий голуб подолав маршрут усього за день».

Юй отримав приз 760 доларів. Звичайно, це не порівняти з більш ніж 30-ма тисячами доларів, які він щороку витрачає на своїх 500 голубів, проте наснага від перемоги перевершує будь-які втрати.

Коротке посилання на цю сторінку:

Китайські власники поштових голубів роблять ставку на перемогуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїУ Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіЯк кавові фермери допомагають Панамському каналу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: