23.12.2024
Телеканал NTD

Майже годину під лавиною: спогади потерпілого

Майже годину під лавиною: спогади потерпілого

У звичайному житті Фульвіо Джованніні працює експертом зі стійкості будівель. Але його справжня пристрасть — це..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У звичайному житті Фульвіо Джованніні працює експертом зі стійкості будівель. Але його справжня пристрасть — це гори. 54-річний італієць повертається до них знову й знову, навіть попри нещодавно пережите.

Це сталося 14 грудня 2019 року. Тоді Фульвіо був із двома іншими лижниками на схилі гори.

[Фульвіо Джованніні, потерпілий]:
«Я обернувся й подивився вгору. Тієї миті побачив, як зривається лавина. Я стояв нижче, тому швидко озирнувся, щоб знайти місце, де можна сховатися. Але це була лавина снігового пласта, і сніг поплив прямо в мене під ногами. Вона була прямо піді мною. Коли я побачив стіну снігу, яка на мене йшла, я сказав собі: “Ну, все — кінець”».

Уважається, що найбільше шансів вижити під лавиною мають ті, кого відкопують за 15 хвилин. Фульвіо провів під снігом коло 50 хвилин.

[Фульвіо Джованніні, потерпілий]:
«Я не міг поворухнутися, мене затиснуло як у бетоні. Єдине, що я міг зробити, це трохи кивнути головою. Я побачив, що крізь сніг просочується світло, і подумав: “О, мені пощастило, я бачу світло”. Це додало мені надії».

На допомогу на вертольотах прибула рятувальна команда. Лижника знайшли, бо він мав із собою пошуковий маячок. Також допомагали навчені собаки. Та після всього чоловік досить швидко виписався з лікарні. Він майже не постраждав. Було лише невелике переохолодження.

[Фульвіо Джованніні, потерпілий]:
«Протистояти лавині просто неможливо. Це величезна сила, яку неможливо приборкати. Мені пощастило. На мене зійшла лавина, але я постійно то потрапляв під сніг, то опинявся на поверхні, глибоко під сніг не опустився. Але правда така, що ви нічого не зможете із цим удіяти».

Та попри все пережите Фульвіо вже наступного дня прийшов на місце сходження лавини. Каже, що це допомогло йому позбутися страху перед горами. Він, як і раніше, катається й не збирається відмовлятися від улюбленого хобі.

[Фульвіо Джованніні, потерпілий]:
«Я так люблю гори. Попри те, що сталося, вони однаково мене постійно приваблюють».

Коротке посилання на цю сторінку:

Майже годину під лавиною: спогади потерпілогоЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїКанада обмежить час роботи для іноземних студентівНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: