28.05.2024
Телеканал NTD

Зоологи несподівано виявили в Західній Австралії популяцію сипух

Зоологи несподівано виявили в Західній Австралії популяцію сипух

Серед чагарників на околиці австралійського міста Маргарет-Ривер сипуха шукає здобич. На іншому кінці міста її чекають..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Серед чагарників на околиці австралійського міста Маргарет-Ривер сипуха шукає здобич. На іншому кінці міста її чекають дитинчата, які видають характерні звуки.

[Бойд Вайкс, природозахисник]:
«Вони так вимагають їжу. І так усю ніч».

Виявити хижих птахів у цій місцевості допомогли волонтери. Раніше тут австралійських сипух ніколи не бачили.

Але щоб помітити їх, довелося провести довгі й холодні ночі в засідці.

[Бойд Вайкс, природозахисник]:
«Ми просто мріяли про те, щоб одного разу прийти додому й розповісти, що бачили щось, чого ніколи не бачили в Західній Австралії».

Наразі в районі Маргарет-Ривера вдалося помітити вже кілька сипух. Головна загроза для них — це отрута, якою знищують пацюків. Місцеві жителі взяли це до уваги, щоб не нашкодити.

[Джон Маккіні, житель Маргарет-Ривера]:
«Ми додали це до контракту з дезінсекторами. Ми вказали, які отрути можна використовувати».

А один місцевий виробник вина пішов ще далі. Він узагалі відмовився від отрути й тепер створює умови для проживання сипух, щоб вони самі полювали на щурів і мишей.

[Стів Джеймс, власник виноробні]:
«Було б дивовижно, якби в нас оселилася родина сипух, яка справді забезпечила б природний контроль над чисельністю гризунів».

Про популяцію австралійських сипух на континенті відомо недостатньо. У різних районах вони мають різний статус: від вразливих до таких, що під загрозою зникнення.

Та в Маргарет-Ривері вони, схоже, оселилися надовго.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зоологи несподівано виявили в Західній Австралії популяцію сипухТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальне

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: