24.07.2024
Телеканал NTD

У Євросоюзі почалася вакцинація проти COVID-19

У Євросоюзі почалася вакцинація проти COVID-19

101-річна Гертруда Газе стала першою людиною в Німеччині, якій зробили щеплення проти COVID-19. Жінка народилася в..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

101-річна Гертруда Газе стала першою людиною в Німеччині, якій зробили щеплення проти COVID-19. Жінка народилася в лютому 1919 року. У будинку для людей похилого віку в Берліні проживає з 2011-го. Спочатку вона боялася робити укол. Та останньої миті передумала. Разом із нею вакцину ввели й іншим мешканцям.

[Гертруда Газе, 101-річна жителька Берліна]:
«Іноді уколи відчуваються, але тут жодних відчуттів. Вірус дуже небезпечний. Ми чуємо й читаємо, що багато людей помирає вдома. Це жахливо. Ось чому так чудово отримати вакцину».

У Євросоюзі в неділю почалася масова вакцинація проти COVID-19. Перші в черзі — люди за 70, а також лікарі.

В Італії, яка на початку пандемії була осередком спалаху на континенті, першою укол зробили медсестрі Клаудії Аліверніні. Їй ввели препарат компаній Pfizer і BioNTech.

Медики в лікарні Флоренції кажуть, що сьогодні протистояти коронавірусу лише за допомогою масок, антисептиків і соцдистанціювання неможливо.

[Елена Берті, медсестра]:
«Очевидно, що цих заходів треба дотримуватися й далі, але лише поти, поки достатня кількість людей не отримає вакцину».

Це будинок для людей похилого віку іспанського регіону Каталонія. Тут щеплення теж спочатку роблять стареньким.

А в Греції серед перших вакцинованих виявилися державні та релігійні діячі. У країні також використовують вакцину Pfizer/BioNTech. Щеплення вже зробили, зокрема, прем’єр-міністр та президент країни. Свою дозу отримав і голова генерального штабу армії.

[Константінос Флорос, голова генерального штабу армії Греції]:
«Наука й науковці виконали свій обов’язок. Тепер ми маємо виконати свій. Саме це я і зробив кілька хвилин тому».

У Євросоюзі проживає коло 450 мільйонів осіб. До кінця року сюди планують доставити приблизно 12,5 мільйона доз вакцини. Цього має вистачити, щоб зробити щеплення понад шістьом мільйонам осіб.

Водночас компанії поки насилу справляються з міжнародним попитом. Їхня мета — наступного року виробити 1,3 мільярда доз.

У ЄС уклали контракти на постачання відразу кількох препаратів. Серед них також вакцини від компаній Moderna й AstraZeneca.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Євросоюзі почалася вакцинація проти COVID-19У Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьСрібна шахта відродила занепале боснійське містоУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: