28.12.2024
Телеканал NTD

Трамп наклав вето на закон про національну оборону

Трамп наклав вето на закон про національну оборону

Президент США Дональд Трамп наклав вето на Закон про національну оборону. Одна з причин у тому,..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Президент США Дональд Трамп наклав вето на Закон про національну оборону. Одна з причин у тому, що в ньому зберігся розділ № 230. Це своєрідний щит, який прикриває від відповідальності великі соціальні мережі й медіакомпанії, такі як Фейсбук і Твіттер.

Президент сказав, що закон не містить критично важливих заходів щодо захисту національної безпеки, не поважає військове минуле США, а ще суперечить позиції його адміністрації ставити на перше місце американців у питаннях національної оборони. «Це подарунок для Китаю і Росії», — зробив висновок Трамп.

Водночас раніше і республіканці, і демократи закликали скасувати розділ № 230. Перші казали, що він дозволяє соцмережам піддавати контент цензурі, а другі — що розділ не бере до уваги повідомлення, які розпалюють ворожнечу.

Сам президент уважає, що цей розділ потрібно скасувати, бо він дає змогу поширювати дезінформацію в мережі, що є загрозою національній безпеці й чесності виборів.

Утім, намагаючись заблокувати закон, президент, найімовірніше, зіткнеться з протистоянням не тільки демократів, а й своєї Республіканської партії. Так, лідер більшості в сенаті республіканець Мітч Макконнелл сказав, що готовий подолати вето президента. Раніше цього місяця закон про національну оборону ухвалили в обох палатах Конгресу переважною більшістю.

Макконнелл також казав, що закон збільшує боєздатність армії відносно таких сил, як Росія і Китай.

Однак президент уважає, що закон суперечить іноземній політиці його адміністрації, зокрема його спробам повернути назад американські війська з Афганістану, Південної Кореї та Німеччини.

Ще один пункт у законі, проти якого виступає президент, — це перейменування військових об’єктів, які носять назви, пов’язані з Конфедерацією. Трамп зазначив, що це неповага до історії країни і її основоположних принципів.

Кілька сенаторів-республіканців уже сказали, що також протидіятимуть ухваленню закону в такому вигляді.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трамп наклав вето на закон про національну оборонуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїП’ять нових непостійних членів Ради Безпеки ООН почали роботуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоСША внесли єменських хуситів до списку терористичних угрупованьВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °C

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: