26.05.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії виявили новий різновид коронавірусу

У Великій Британії виявили новий різновид коронавірусу

У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу. Згідно з попередніми аналізами, він поширюється швидше за інші..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу. Згідно з попередніми аналізами, він поширюється швидше за інші відомі типи. Однак поки немає доказів того, що цей різновид призводить до важчого перебігу хвороби.

[Кріс Вітт, головний лікар Англії]:
«Немає нічого, що вказувало б на відмінність симптомів, проблеми з тестуванням чи інакший перебіг хвороби».

Фахівці вважають, що вже наявні вакцини зможуть захистити й від мутованого коронавірусу. Зараз він поширюється здебільшого на південному сході Англії. Ним заразилося коло тисячі осіб.

Британські науковці й далі ведуть дослідження. Вони також передали дані про новий тип коронавірусу Всесвітній організації охорони здоров’я. Її співробітники теж уважають, що виявлений різновид безпечніший від інших генетичних варіантів. ВООЗ обіцяє оперативно інформувати міжнародну спільноту про результати дослідження.

У Великій Британії вакцинують від коронавірусу з 8 грудня. Використовують препарат компаній Pfizer і BioNTech. Щеплення найперше роблять людям із груп ризику. Процедура безкоштовна й добровільна.

Сполучене Королівство стоїть на шостому місці у світі за чисельністю заражених коронавірусом. Кількість таких випадків у країні наближається до двох мільйонів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії виявили новий різновид коронавірусуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Лідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: