29.04.2024
Телеканал NTD

Марокко та Ізраїль підписали меморандуми про взаєморозуміння

Марокко та Ізраїль підписали меморандуми про взаєморозуміння

Марокко та Ізраїль на тлі відновлення дипломатичних відносин підписали кілька меморандумів про взаєморозуміння. Ізраїльська делегація прибула..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Марокко та Ізраїль на тлі відновлення дипломатичних відносин підписали кілька меморандумів про взаєморозуміння.

Ізраїльська делегація прибула до Марокко у вівторок. Чиновники зустрілися з королем, а також обговорили сфери співпраці.

Так, країни планують почати інвестувати в економічний розвиток, підтримку бізнесу й розроблення технологій.

[Нассер Буріта, міністр закордонних справ Марокко]:
«Це дуже важливий захід, який проходить за участі старшого радника президента США пана Джареда Кушнера й голови Ради національної безпеки Ізраїлю Меїра Бен-Шаббата. Він відбувається після телефонної розмови, проведеної 10 грудня між його величністю королем Мухаммедом XI і президентом США Дональдом Трампом. Під час неї було ухвалено історичні рішення, які стосуються визнання марокканської пустелі частиною території Марокко з боку США, а також ситуації на Близькому Сході й відновлення відносин між Марокко та Ізраїлем».

Ізраїльська делегація прибула з Тель-Авіва до Рабата першим прямим рейсом. Обидві країни очікують зростання туризму, переважно завдяки сотням тисяч ізраїльтян марокканського походження.

[Меїр Бен-Шаббат, голова Ради національної безпеки Ізраїлю]:
«Ми пишаємося тим, що я прибув сюди на чолі офіційної ізраїльської делегації для встановлення відносин із Марокко. Ми прибули сюди прямим комерційним ізраїльським рейсом. Це справді історичний візит. Ми приїхали, щоб перетворити ідеї на реальність».

[Джаред Кушнер, старший радник президента США Дональда Трампа]:
«Марокко та Ізраїль роблять великі успіхи в межах зобов’язань щодо відновлення повномасштабних дипломатичних відносин, розвитку економічної співпраці й дуже швидкого відновлення каналів зв’язку».

Крім Марокко, дипломатичні відносини з Ізраїлем також відновили Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн та Судан. Усі угоди було підписано за посередництва адміністрації Дональда Трампа. Водночас палестинці засуджують такі договори й наполягають, щоб Ізраїль спочатку задовольнив їхні вимоги про створення окремої держави.
Коротке посилання на цю сторінку:

Марокко та Ізраїль підписали меморандуми про взаєморозумінняНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокП’ять нових непостійних членів Ради Безпеки ООН почали роботуКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуТисячі сербів знову протестують проти результатів виборівПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: