20.01.2024
Телеканал NTD

Кліматичний саміт цього року відбувся онлайн

Кліматичний саміт цього року відбувся онлайн

Цього року виповнюється п'ять років з часу підписання Паризької кліматичної угоди. І світові лідери знову зібралися,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Цього року виповнюється п’ять років з часу підписання Паризької кліматичної угоди. І світові лідери знову зібралися, щоб обговорити глобальне потепління й питання викиду СО2 до атмосфери.

Цього разу через пандемію зустріч проходила онлайн. Свої промови зачитало близько 70 президентів і голів урядів.Головною ідеєю багатьох виступів став заклик використати плани допомоги для відновлення після пандемії, щоб перейти на більш «зелені» джерела енергії.

[Еммануель Макрон, президент Франції]:
«План відновлення після COVID-19 — це надзвичайно “зелений” план, який дасть нам змогу інвестувати в модернізацію теплових електростанцій і в електромобілі».

Варто зазначити, що за день до саміту лідери ЄС погодили нові кліматичні цілі для блоку. Так, вони вирішили скоротити викиди СО2 щонайменше на 55 % до 2030 року. До цього метою було 40 %.

А вже до 2050 року ЄС хоче досягти нульових викидів СО2.

Саме цю дату деякі вчені називають критичною, щоб запобігти катастрофічній зміні клімату.

Утім, не всі вчені й політики дотримуються такої ж точки зору. Деякі вважають, що зміна клімату — це природний процес, і що вплив на нього СО2 й діяльності людини загалом не доведено. Так, упродовж історії клімат на Землі постійно змінювався.

Варто також зазначити, що Дональд Трамп вивів США з Паризької угоди, назвавши її катастрофічною для економіки країни. За його словами, через цей договір його країна втратила б тисячі робочих місць, а кошти було б перенаправлено найбільшим забруднювачам екології, таким як Китай. Водночас адміністрація Трампа не раз казала, що робить набагато більше для захисту довкілля поза межами угоди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кліматичний саміт цього року відбувся онлайнБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з Італією

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: