20.09.2024
Телеканал NTD

У Конгресі США подали законопроєкти, які покликані зупинити примусове видаляння органів у Китаї

У Конгресі США подали законопроєкти, які покликані зупинити примусове видаляння органів у Китаї

Американські законодавці з обох палат Конгресу США подали законопроєкти, які покликані допомогти зупинити примусове видаляння органів..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Американські законодавці з обох палат Конгресу США подали законопроєкти, які покликані допомогти зупинити примусове видаляння органів у Китаї.

Перший подав сенатор-республіканець Том Коттон. Він заявив, що в Китаї за сприяння влади триває видаляння органів у в’язнів сумління та вірян.

Конгресмени Кріс Сміт і Томас Суоцці того ж дня подали до палати представників свій законопроєкт на ту саму тему.

Якщо обидва документи ухвалять, то уряд США зможе відмовляти у видачі американських паспортів і припиняти дію вже виданих усім, хто планує їхати до Китаю для пересадження органів. Президент США також матиме змогу запроваджувати санкції щодо іноземних чиновників, причетних до видаляння органів.

До того ж відповідно до цих законів іноземні громадяни та організації, відповідальні за видаляння органів, не зможуть імпортувати зі США хірургічне обладнання для трансплантацій.

Китай — одна з найпопулярніших країн світу, куди пацієнти приїжджають для пересадження органів. Пекін стверджує, що органи надходять через приватні пожертвування.

Однак це твердження спростовують висновки міжнародного трибуналу, який пройшов у Лондоні торік. За даними розслідування, у Китаї у великих масштабах примусово видаляють органи в незаконно ув’язнених уйгурів, а також у прихильників духовної практики Фалуньгун.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Конгресі США подали законопроєкти, які покликані зупинити примусове видаляння органів у КитаїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: